7 Μαΐ 2017

Οι εθνικόφρονες που πέρασαν τα Ποντιακά για Αλβανικά

       …

Καθώς αναλύαμε χθες τους αρχικούς χρόνους του ρήματος «φέρω» στα Ποντιακά, το οποίο γίνεται στον Παρατατικό «εφέρνα», στον μέλλοντα «θα φέρω» και στον Αόριστο «έγκα» και καθώς συζητούσαμε ότι ο αόριστος είναι εκείνο το φοβερό «ήνεγκα» της αρχαίας Ελληνικής, θυμήθηκα πριν μερικά χρόνια, που οι φασίστες βρισκόταν στα φόρτε τους, που κάποιοι εθνικόφρονες κόντεψαν να συμπλακούν μαζί μου γιατί με άκουσαν να μιλάω Ποντιακά με την μάνα μου στο τηλέφωνο και τα πέρασαν για Αλβανικά. Θυμήθηκα τους φασίστες που κινήθηκαν προς το μέρος μου και καθώς με πλησίασαν κοντοστάθηκαν γιατί από κοντά τα πράγματα ήταν αλλιώς! Αντί να τους στείλω στο νοσοκομείο για διακοπές, όπως ίσως θα έπρεπε να είχα κάνει γιατί αν στη θέση μου ήταν κανένας ταλαίπωρος θα τον είχαν κάνει μαύρο από το ξύλο, απήγγειλα τους πρώτους στίχους από την «Οδύσσεια»!
– Δεν άκουσες ότι δεν καταλαβαίνουμε Αλβανικά, μου απηύθυνε τον λόγο ο πιο μορφωμένος από τους τρεις φασίστες, αλλά σε πολύ ήπιο τόνο!
Χαμογέλασα και τους ρώτησα εάν θέλουν να τους δώσω ένα πρόχειρο μάθημα αρχαίων Ελληνικών στο δρόμο κι αν πάλι δεν αντέχουν την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία θα μπορούσα να τους δώσω ένα γερό Αρχαιοελληνικό ξύλο που τόσο πολύ αγαπάνε να δίνουν στους άλλους!
– Δεν σε είπαμε και καμπούρη είπε ο φασίστας της παρέας που μπορούσε να αρθρώσει και δεν μουγκάνιζε όπως οι άλλοι και μαζί με τους υπόλοιπους πήραν δρόμο.
Σίγουρα δεν θα το σχολίαζα τώρα, αλλά ανοίγοντας πρωί – πρωί τον υπολογιστή είδα να περιφέρεται στο διαδίκτυο η δήλωση ενός άλλου φασίστα ότι στον τελικό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ όσοι μιλούν Ελληνικά θα υποστηρίζουν την ΑΕΚ! Καθώς θυμήθηκα τους αρχικούς χρόνους του ρήματος «φέρω» στα Ποντιακά και τους τρεις φασίστες που πριν χρόνια πέρασαν τα Ποντιακά για Αλβανικά και τον Όμηρο για Αλβανό ποιητή, σκέφτηκα ότι και ο συγκεκριμένος φασίστας Ελληναράς αν άκουγε στίχους από την «Οδύσσεια» για Αλβανικά θα τα περνούσε και πέθανα από τα γέλια!

Νίκος Αποστολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ