11 Μαΐ 2017

Συμβολικός αποκλεισμός του υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα (VIDEO - ΦΩΤΟ)Αυτή την ώρα, εργαζόμενοι  από   δεκάδες   σωματεία   του   Ιδιωτικού   και   του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν συμβολικό αποκλεισμό στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.
Συνδικάτα που συσπειρώνονται του ΠΑΜΕ ανέβασαν τα ξημερώματα, ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη του υπ. Οικονομικών στην πλ. Συντάγματος με το σύνθημα: «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός ενάντια στη νέα ληστεία και την κοροϊδία κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - Ολοι στη γενική απεργία 17 Μάη, 10 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης». (Δείτε εδώ βίντεο με συνθήματα)
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, αναφέρει:
«Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία – ληστεία, το 4ο μνημόνιο!
Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας!
Το νέο πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα βάσανα για τους εργαζόμενους. Τα νέα μέτρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κατακαίει τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας. Έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές.
Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!
Όλοι και όλες στη γενική απεργία στις 17 Μάη, στις 10 πμ, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης!».
Στις εισόδους του υπουργείου αυτή την ώρα, οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι με τς σημαίες του ΠΑΜΕ έχουν ανοίξει πανό με το σύνθημα: «Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα, κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων, διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας» και φωνάζουν συνθήματα όπως «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή μας», «Όλοι στην απεργία ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός».
Παράλληλα καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους να βάλουν φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής τους, να μη συμβιβαστούν με τη νέα συμφωνία – ληστεία, να διεκδικήσουν την αναπλήρωση των απωλειών τους, να αγωνιστούν για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύγχρονος μηχανισμός καταστολής και χαφιεδισμού με στόχο το λαϊκό κίνημα

Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα, ειδικού αγορητή του ΚΚΕ, στη συζήτηση που έγινε την περασμένη βδομάδα στην αρμόδια Ε...

TOP READ