3 Ιουν 2017

Όταν ο Ιβάν Σαββίδης χρησιμοποιείται ως ιστορική πηγή για τις Σταλινικές διώξεις σε βάρος των Ποντίων…

       

Απίστευτο γέλιο μας προσέφερε κάποιος Θρασύς (έτσι είναι και το όνομά του) ο οποίος αποφάσισε να απαντήσει στον Αναστάση Γκίκα, διδάκτορα της Ιστορίας, προκειμένου να αποδείξει ότι ο Γκίκας ψεύδεται κι ότι ο Στάλιν είχε προχωρήσει σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε βάρος εθνικών μειονοτήτων μεταξύ αυτών και των Ποντίων!
Ιστορική απάντηση επιστημονικά τεκμηριωμένη για τα όσα συνέβησαν στην Σοβιετική Ένωση παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έδωσε ο Αναστάσης Γκίκας. Κατάλληλη απάντηση για κάτι τέτοιους σαν τον Θρασύ δώσαμε εμείς (ας μας συμπαθάει ο Γκίκας)! Θα επανέλθουμε βέβαια στο συγκεκριμένο κείμενο απάντηση του Θρασύ στον Γκίκα, στο οποίο μπλέκει αρχεία των υπηρεσιών ασφαλείας της ΕΣΣΔ παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την ώρα που ένα τεράστιο δίκτυο κατασκόπων προετοίμαζε την εισβολή στη Σοβιετική Ένωση με τεράστιας κλίμακας δολιοφθορές. Θα επανέλθουμε στο ότι τα μέτρα που έλαβε η Σοβιετική Ένωση δεν ήταν σε βάρος εθνικών μειονοτήτων, αλλά σε βάρος προδοτών, όποια καταγωγή κι αν αυτοί είχαν! Προφανώς ο Θρασύς, όπως και όλοι οι εχθροί του σοσιαλισμού θα ήθελαν η ΕΣΣΔ να μην λάβει κανένα μέτρο ώστε είτε να ηττηθεί από τους ναζί, είτε αντί για 26.600.000 νεκρούς να έχει 50.000.000 νεκρούς!
Σήμερα όμως δεν θα ασχοληθούμε με τις ιστορικές ανακρίβειες που γράφει ο Θρασύς απαντώντας στον Γκίκα. Θα ασχοληθούμε με το πώς ολοκληρώνει την γραφή του ο Θρασύς για να πείσει όσους τον διαβάσουν ότι έχει δίκιο και ότι ο Στάλιν δίωξε τους Πόντιους! Ο Θρασύς αφιερώνει δέκα παραγράφους για να γράψει ιστορικές ανακρίβειες και πέντε παραγράφους για να στηρίξει τις ιστορικές του υπερβάσεις. Τι λένε αυτές οι πέντε παράγραφοι;! Ότι τα περί διώξεων των Ποντίων από τον Στάλιν τα λέει και ο Ιβάν Σαββίδης και αφού τα λέει ο Ιβάν Σαββίδης έτσι θα είναι!
Πρώτη φορά είδαμε τέτοια ιστορική τεκμηρίωση! Μέχρι τώρα ακούγαμε στα καφενεία ότι «το είπε και ο γείτονάς μου ο Γιωρίκας»! Τώρα μάθαμε ότι οι διώξεις σε βάρος των Ποντίων από τον Στάλιν τεκμηριώνονται από τον Ιβάν Σαββίδη!
Ανατριχιάζεις που ο Θρασύς νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς οπότε εάν αναφέρει το όνομα του «θεού» θα δημιουργήσει τετελεσμένα! «Το είπε ο Σαββίδης» όπως το «κατά τας γραφάς»! Και μετά την πρώτη ανατριχίλα κοιτάς το ποιόν του Θρασύ και διαβάζεις ότι είναι ομογενής επιχειρηματίας από την πρώην ΕΣΣΔ, «κολλητός» του Ιβάν έχων αναλάβει εργολαβία την υπεράσπιση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ιβάν, ανακατεμένος στις «ποδοσφαιρικές αναζητήσεις» του Ιβάν και σου έρχεται μία δεύτερη ανατριχίλα!
Τι να απαντήσεις τώρα στον Θρασύ που νομίζει ότι η ιστορία είναι γήπεδο ώστε να την κλωτσοκοπάει σαν μπάλα, ή νομίζει ότι είναι το “MEGA” ή ο ΟΛΘ για να παζαρεύει την αγορά της, ώστε να μπορεί να την ξεφουρνίζει όπως θέλει!
Καλά θα είναι και ο Θρασύς και ο Ιβάν να μιλούν λιγότερο για τον Στάλιν και την Σοβιετική Ένωση, να μιλούν λιγότερο για διώξεις μειονοτήτων και άλλες τέτοιες αηδίες, αφού μερικοί δεν λέμε να ξεχάσουμε πώς αυτοί και μερικοί άλλοι έγιναν επιχειρηματίες σ’ ένα βράδυ οικειοποιούμενοι (αυτή η λέξη είναι η πια ελαφριά που βρίσκουμε) τον κόπο του Σοβιετικού λαού! Ε όχι αυτοί να μας πουλάνε και μαθήματα ιστορίας!

Βασίλειος Μιχαήλ Αλεξανδρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ