14 Ιουν 2017

Απατεώνες κλεφταράδες Πτολεμαΐδιώτες και Κοζανίτες!

        

Που υπάρχει η μεγαλύτερη εγκληματικότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα;! Στον νομό Κοζάνης και συγκεκριμένα στις επαρχίες Εορδαίας και Κοζάνης! Τι είδους εγκληματικότητα υπάρχει;! Μεγάλος αριθμός των κατοίκων αυτών των περιοχών κατέκλεψε την καημένη την ΔΕΗ!
Τι μαθαίνει κανείς εάν κάτσει με Πτολεμαϊδιώτες της συμπρωτεύουσας! Μαθαίνει για την εγκληματικότητα στην περιοχή, την οποία εγκληματικότητα αγνοούσε! Καθώς λοιπόν έτυχε να κάθομαι με ένα ζευγάρι Πτολεμαΐδιώτες και ενώ η συζήτηση ξεκίνησε με την καταστροφή που υπέστη η περιοχή και το χωριό των Αγίων Αναργύρων από την υποχώρηση του ορυχείου Αμυνταίου, έμαθα ότι την ΔΕΗ την κατέστρεψαν οι κάτοικοι των χωριών τα οποία μετεγκατέστησε η ΔΕΗ προκειμένου να κάνει τον τόπο τους ορυχείο, αφού εκείνοι πριν την μετεγκατάσταση φύτεψαν επιπλέον δέντρα στα χωράφια τους για να πάρουν μεγαλύτερη αποζημίωση! Όσο για τους Αγίους Αναργύρους, σύμφωνα με τον άντρα του ζευγαριού, καλά να πάθουν αφού ήταν δίπλα στο ορυχείο!!
Τι κι αν του είπα ότι το χωριό ήταν εκεί και ότι το ορυχείο έγινε μετά, τι κι αν του είπα ότι η πολιτεία έπρεπε να φροντίσει για την μετεγκατάσταση του χωριού και όχι οι κάτοικοι, εκείνος επέμενε ότι καλά έπαθαν οι χωριάτες γιατί έμεναν εκεί για να πάρουν αποζημιώσεις! Λες και ο κόπος των κατοίκων των Αγίων Αναργύρων δεν έπρεπε να αποζημιωθεί είτε αυτός λεγόταν σπίτια είτε αυτός λεγόταν καλλιέργειες! «Ποιες καλλιέργειες», μου απαντάει με μια φωνή το ζευγάρι! Αυτές που έβαζαν νύχτα για να τ’ «αρπάξουν» καταστρέφοντας την ΔΕΗ»;! Τι τους είπα για το ότι από το κάθε τετραγωνικό μέτρο που απαλλοτρίωνε η ΔΕΗ κέρδιζε χιλιάρικα και έδινε εκατοστάρικα κι αυτοί ασχολούνται με το αν ένα ανθρωπάκι πήρε αποζημίωση πενήντα ή εκατό χιλιάδες ευρώ για ολόκληρη την περιουσία του, τι τους είπα ότι οι τάξεις μεγέθους που ασχολούνται είναι αν η ΔΕΗ για κάθε 10 που θα κέρδιζε θα πλήρωνε ένα ή μισό, τι τους είπα ότι αφού το χωράφι είναι δικό σου άμα θέλεις το φυτεύεις και άμα θέλεις βάζεις φωτιά και το καις, εκείνοι τα δικά τους: «οι κάτοικοι των χωριών που μετακινήθηκαν κατέστρεψαν την ΔΕΗ»! Τι κι αν τους είπα ότι η ΔΕΗ δεν είναι χαζή κι ότι τα λεφτά που έδωσε τα έδωσε συνειδητά προκειμένου να βουλώσει στόματα για την καταστροφή του περιβάλλοντος στον νομό Κοζάνης και για να μην αποκαταστήσει όλα αυτά τα εδάφη που σκύλευσε, τι τους είπα για τα μέτρα που δεν παίρνει η ΔΕΗ για τις λευχαιμίες και για τον καρκίνο, τι τους είπα ότι η ΔΕΗ πλούτισε από την περιοχή για να δοθεί τώρα με τις υποδομές της στους ιδιώτες και για να αφήσει την περιοχή κρανίου τόπο! Τίποτα! Η γυναίκα μάλιστα του ζευγαριού χοροπηδούσε και με ρωτούσε επιτακτικά: «δηλαδή επικροτείς αυτούς που κατέκλεψαν την ΔΕΗ» και εννοούσε τους ανθρώπους που φύτεψαν δέντρα για να πάρουν παραπάνω αποζημίωση από την ΔΕΗ, σαν και η ζημιά η δική τους από την μετεγκατάσταση μπορούσε να μετρηθεί σε δέντρα!
Σκεφτόμουν να κλάψω, αλλά έκανα κράτει! Θυμήθηκα ότι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι λίγο καιρό πριν φώναζαν ότι η εγκληματικότητα αυξήθηκε γιατί ήρθαν οι μετανάστες, οι βιασμοί αυξήθηκαν γιατί ήρθαν οι πρόσφυγες! Θυμήθηκα τους γονείς και των δυο, που ήταν επαγγελματίες στην Πτολεμαΐδα, να βρίζουν τους ΔΕΗτζήδες ως υπαίτιους της κρίσης! Έβριζαν τους ΔΕΗτζήδες οι άνθρωποι που πλούτισαν και σπούδασαν τα παιδιά τους στην πλάτη των ΔΕΗτζήδων με τους «παχυλούς» μισθούς! Τι παχυλούς μισθούς έπαιρναν οι ΔΕΗτζήδες;! Αντί η ΔΕΗ εκμεταλλευόμενη την εργασία τους να τους δίνει για κάθε 100 που έβγαζε 1, τους έδινε 2 ή 3 και οι κανίβαλοι που έφαγαν ψωμί από το ένα παραπάνω φράγκο που έπαιρναν οι ΔΕΗτζήδες τους βρίζουν γιατί η εκμετάλλευση του ΔΕΗτζή από τον εργοδότη του ήταν λίγο μικρότερη από των υπολοίπων!
Θυμήθηκα κι άλλα πράγματα! Θυμήθηκα τότε, αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ακόμα στην περιοχή υπήρχαν «τσουβάλια» χρήματα, που οι γονείς του συγκεκριμένου ζευγαριού, ως ευκατάστατοι επαγγελματίες της πόλης έτρεχαν στη Θεσσαλονίκη για να αγοράσουν μια κωλοτηλεόραση από τα Continent, λες και ο επαγγελματίας της Πτολεμαΐδας που πουλούσε τηλεοράσεις κλέφτης θα γινότανε! Θυμήθηκα τους γονείς τους τότε που κάναμε διαδηλώσεις για το περιβάλλον στην Πτολεμαΐδα να βγαίνουν στις εισόδους των καταστημάτων τους και να μας χλευάζουν!
Θυμήθηκα μια συνομιλία με το ίδιο ζευγάρι το Πάσχα σε Κεντρικό Καφενείο της Πτολεμαΐδας όταν ένας φίλος, μη μπορώντας να αντέξει άλλες βλακείες που έλεγαν, τους ρώτησε τι ψήφισαν! «Κανέναν», απάντησαν! «Μπράβο» τους είπε ο φίλος, «ε τότε τι κελαηδάτε»! Βέβαια νόμισαν ότι το «κανέναν» τους έκανε ουδέτερους και ούτε καταλάβαιναν ότι μόνο ουδέτερους δεν τους έκανε, αλλά τους έκανε συνένοχους! Βέβαια αυτό το ζευγάρι που φώναζε χθες κλέφτες και λωποδύτες τα ανθρωπάκια που η ΔΕΗ ξεσπίτωσε απαλλοτριώνοντας το χωριό τους, γιατί τα ανθρωπάκια φύτεψαν στα χωράφια τους μερικά δέντρα παραπάνω για να αποζημιωθούν, αυτό το ζευγάρι απέφυγε να πει ότι έφτασε στην κάλπη και ψήφισε την Μαύρη Δύση την θεοσκότεινη που πιο μεγάλη μαυρίλα και σαπίλα από αυτήν δεν υπάρχει πουθενά αλλού! Όχι ότι αυτές τις βλακείες για τα ανθρωπάκια που απαλλοτριώθηκαν τα σπίτια τους δεν τις λένε κι άλλοι που μπορεί να μην ψηφίζουν την Μαύρη Δύση αλλά είναι φασίστες κι ας κάνουν ότι δεν είναι!
Ολοκληρώνοντας αυτήν την μεγάλη γραφή, που μάλλον παρατράβηξε, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω ότι αυτό το ζευγάρι με τα λεφτά που κατέθεταν οι ΔΕΗτζήδες στους εμπόρους γονείς του, σπούδασε και κατέλαβε θέσεις στο δημόσιο! Σε δημόσιο όμως «κυριλέ» γραφείου κι όχι μέσα στον θάνατο των ορυχείων της ΔΕΗ! Δεν θα μπορούσα να αποφύγω τον πειρασμό επίσης να αναφέρω ότι αυτό το ζευγάρι δεν γνώριζε πως πριν από δύο εβδομάδες η κυβέρνηση ψήφισε τέταρτο μνημόνιο και ότι υπήρχε Πανελλαδική Πανεργατική απεργία!
Αυτό το ζευγάρι λοιπόν καθύβριζε τα ανθρωπάκια που φύτεψαν λίγα ακόμα δέντρα για να αποζημιωθούν λίγο παραπάνω από την ΔΕΗ! Γελάω λίγο πριν βάλω τελεία γιατί σίγουρα μερικά από τα ανθρωπάκια, τα οποία το ζευγάρι αποκαλεί κλέφτες και λωποδύτες εξαιτίας των φυτεμένων δέντρων, είναι «συναγωνιστές» τους στην Θεοσκότεινη Δύση!
Υ.Γ. Το ζευγάρι δεν είχε χωράφια στις προς απαλλοτρίωση περιοχές!

Κόλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ