6 Ιουλ 2017

Επικίνδυνοι εναγκαλισμοί με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ



Εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων και της αστικής τάξης συγκεντρώθηκαν και φωτογραφήθηκαν με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ελλάδα, στη δεξίωση που διοργάνωσε.

Παραβρέθηκαν σχεδόν όλη η κυβέρνηση, εκπρόσωποι από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς, καθώς και οι πρόεδροι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
Ο πρεσβευτής δήλωσε προκλητικά ότι «οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επιτύχει ο ελληνικός λαός τους στόχους του». Εννοεί φυσικά τους στόχους της κυβέρνησης και της αστικής τάξης.

Ο λαός μας μέχρι σήμερα έχει ματώσει, με τα δυσβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα και τη φοροληστεία, τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και τις κυβερνήσεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Το αντάμωμα όλων αυτών κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ πρέπει να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στο λαό μας. Η δήθεν βοήθεια από τις ΗΠΑ τίποτε καλό δεν προοιωνίζεται. Αλλωστε, ο λαός μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά μέχρι σήμερα τη «βοήθεια» από τις ΗΠΑ. Στήριξαν με όλους τους τρόπους το αστικό μετεμφυλιακό καθεστώς, βοήθησαν τη στρατιωτική χούντα, την επέμβαση των Τούρκων στην Κύπρο.

Στη συνέντευξή του, επίσης, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι δεσμοί μεταξύ της Ελλάδας και ΗΠΑ είναι ισχυροί και πως οι σχέσεις των δύο χωρών βασίζονται σε κοινές αξίες και στο κοινό στρατηγικό ενδιαφέρον. Εχει κάθε λόγο να αναφέρεται σε κοινές αξίες και κοινό στρατηγικό ενδιαφέρον στο βαθμό που οι κυβερνήσεις έχουν εκχωρήσει «γην και ύδωρ» στις ΗΠΑ. Τα στρατεύματά τους, τα αεροσκάφη τους, οι ναυτικές δυνάμεις διέρχονται ανενόχλητα από τον ελλαδικό χώρο, χρησιμοποιούν βάσεις για να εφορμούν σε επεμβάσεις και πολεμικές συγκρούσεις. Αλωνίζουν στις στρατιωτικές βάσεις στη Σούδα, το Ακτιο κ.α. Συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις της πατρίδας μας σε πολυεθνικές ιμπεριαλιστικές αποστολές, μακριά από τα σύνορα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την άμυνα και το λαό μας.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο Αμερικανός πρεσβευτής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, διαπίστωσε ότι «ο Τσίπρας έχει αλλάξει πολύ». Τόνισε τη σημασία για τις ΗΠΑ, της βάσης της Σούδας, λέγοντας: «Είναι το μόνο μέρος μεταξύ του Νόρφολκ της Βιρτζίνια και του Περσικού Κόλπου όπου έχουμε μια αποβάθρα κατάλληλη για αεροπλανοφόρα δίπλα σε ένα μεγάλο αεροδρόμιο, που παρέχει μοναδικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ικανότητα ανεφοδιασμού και επισκευής.

Ο λαός μας τίποτε καλό δεν μπορεί να περιμένει από τους επικίνδυνους εναγκαλισμούς της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ βροντοφωνάζοντας: ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ