22 Ιουλ 2017

Νέα κλιμάκωση της Ισραηλινής επιθετικότητας σε βάρος των Παλαιστινίων

        

Σε νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας του προχώρησε το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και επέβαλε περιορισμούς στην πρόσβαση στο τέμενος Αλ – Άκσα, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, με πρόσχημα την επίκληση μέτρων ασφαλείας. Μια κίνηση που συνοδεύτηκε με νέα άγρια καταστολή και νέα θύματα Παλαιστινίων από τα πυρά του ισραηλινού στρατού.
Οι νέοι περιορισμοί και η καταστολή του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων αποτελούν νέα βάρβαρη παραβίαση ακόμη και των στοιχειωδών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, που στοχεύει στην ντε φάκτο αλλαγή καθεστώτος σε ιστορικούς – θρησκευτικούς χώρους. Την ίδια ώρα συνεχίζει την προκλητική οικοδόμηση νέων εποικισμών στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις έχουν τη στήριξη των ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που εμβαθύνουν τη συνεργασία με το Ισραήλ σε πολιτικό-οικονομικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο. Η “δίκαιη ανάπτυξη” της κυβέρνησης του Τσίπρα είναι βαμμένη στο αίμα των εργασιακών-λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά και των λαών-θύματα του ιμπεριαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ