4 Αυγ 2017

Νίκη για τους απλήρωτους εργαζόμενους η υπερψήφιση της τροπολογίας του ΚΚΕ

       


Η τροπολογία του ΚΚΕ που αναφέρει ότι «θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης», υπερψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να βάλει ζήτημα χρονικής πίστωσης χρόνου στον εργοδότη για να πληρώσει τους εργαζόμενους και η τροπολογία του ΚΚΕ ψηφίστηκε.
Το ΚΚΕ με την τροπολογία αυτή ανέτρεψε την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία ουσιαστικά επέβαλε στους εργαζόμενους να δουλεύουν απλήρωτοι γιατί αλλιώς η άρνηση να εργαστούν απλήρωτοι θα θεωρούνταν οικειοθελής αποχώρηση από την εργασία!
Η αποφασιστική παρέμβαση του ΚΚΕ με την τροπολογία που κατέθεσε ανατρέποντας την αντεργατική απόφαση του Αρείου Πάγου είναι αφορμή για να σκεφτεί ο λαός πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα με ισχυρές ταξικές δυνάμεις, με ισχυρό ταξικό κίνημα, πόσο πιο εύκολα ακόμα και στον καπιταλισμό θα ανατρέπονταν αντιλαϊκές αποφάσεις των δικαστηρίων και αντιλαϊκοί νόμοι των κυβερνήσεων και πόσο πιο εύκολα θα άνοιγε ο δρόμος για τον σοσιαλισμό!
Η ψήφιση της τροπολογίας του ΚΚΕ είναι μία νίκη και πρέπει να γίνει εφαλτήριο για την συσπείρωση δυνάμεων γύρω από την Λαϊκή Συμμαχία με κατεύθυνση να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική και να περάσει η εξουσία στους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου, στην εργατική τάξη.

Τάκης Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ