9 Αυγ 2017

Ανακοίνωση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου ιδιωτικών Υπαλλήλων για τον άδικο χαμό συναδέλφου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας: Μία ακόμα θυσία για την "ανάπτυξή" τους

 

Ένα ακόμα θύμα μετρά η εργατική τάξη, αυτή τη φορά έναν 42χρονο συνάδελφο, εργαζόμενο στην επίγεια εξυπηρέτηση (εταιρεία Swissport) του αεροδρομίου της Κέρκυρας (Fraport), ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας τα ξημερώματα της Τρίτης 8 Αυγούστου. Ο συνάδελφος είναι ένα ακόμα θύμα της εντατικοποίησης και των άθλιων συνθηκών  εργασίας, που επικρατούν και στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο. Είναι ένα ακόμα θύμα της αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, για την εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους για τα μεγάλα αφεντικά. Είναι ένα ακόμα θύμα αυτού που αποκαλούν "ανάπτυξη", μια "ανάπτυξη" που για να έρθει και να μείνει πατάει κυριολεκτικά πάνω στις ζωές μας και στις ζωές των παιδιών μας!

Καθημερινά ακούμε από όλα τα αστικά ΜΜΕ για το "θαύμα" που συντελείται στη "βαρεία βιομηχανία" της χώρας, τον τουρισμό, για τη μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης, για την "ευεργετική" επίδραση που έχει στη συνολική "ανάπτυξη" της χώρας... Καθημερινά ακούμε για τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, που αποφέρει στους μονοπωλιακούς ομίλους... Αυτό όμως που δεν ακούμε είναι για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται όλοι αυτοί οι συνάδελφοι, που καλούνται ολοένα και λιγότεροι να καλύψουν όλο και μεγαλύτερες ανάγκες με τραγικά αποτελέσματα, όπως αυτό του άδικου χαμού του συναδέλφου μας! Αυτό που δεν ακούμε επίσης είναι για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και τους πετσοκομμένους μισθούς, που σε πολλές περιπτώσεις μέρος τους δίνεται με τη μορφή κουπονιών... Αυτό που δεν ακούμε είναι για τα επαναλαμβανόμενα λιποθυμικά επεισόδια εργαζομένων στην καθαριότητα των αεροσκαφών και άλλων εργαζόμενων...!

Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο! Η πάση θυσία κερδοφορία των μεγάλων αφεντικών είναι επιλογή, ακόμα και όταν η επιλογή αυτή περιλαμβάνει και ανθρωποθυσίες! Αυτό προστάζει η "ανάπτυξή" τους, και είναι συνυπεύθυνοι όλοι όσοι τη στηρίζουν! Αυτό ορίζουν οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα μέτρα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων! Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα αυτοί που είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση...!

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας και από κοινού να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, για την ίδια μας τη ζωή! Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει τα μεγάλα αφεντικά απαντάμε με πόλεμο! Παλεύουμε για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν αυτά τα χρόνια, για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!



Τέλος, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ