14 Αυγ 2017

Οι φωτιές καίνε παντού και οι δήμαρχοι μας κάνουν πλάκα!

        


Φωτογραφία αρχείου
«Να έρθουν κι άλλα πυροσβεστικά οχήματα, να έρθουν κι άλλα πυροσβεστικά ελικόπτερα, να έρθουν κι άλλα πυροσβεστικά αεροπλάνα», κραυγάζουν οι δήμαρχοι των περιοχών που καίγονται! Πλάκα μας κάνουν οι αγαπητοί κύριοι δήμαρχοι! Από πού να έρθουν όλα αυτά;! Να τα στείλει ο Θεός;! Γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα στείλει! Γιατί δεν μπορεί να τα στείλει;! Γιατί δεν υπάρχουν, αφού τα λεφτά του Ελληνικού λαού πηγαίνουν για να μπουκώσουν με χρήμα οι μονοπωλιακοί όμιλοι ενώ την ίδια στιγμή όχι μόνο δεν αγοράζονται νέα σύγχρονα πυροσβεστικά μέσα, αλλά δεν συντηρούνται ούτε τα παλιά, ενώ το προσωπικό της πυροσβεστικής καθορίζεται προς τα κάτω από την οικονομική κρίση την ίδια ώρα το προσωπικό των ΜΑΤ καθορίζεται από την ίδια αιτία προς τα πάνω!
Μεγάλη πλάκα μας κάνουν οι καλοί δήμαρχοι που στηρίζουν και στηρίζονται από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, η οποία αφήνει έρμαιο τον λαό στο έλεος των αρρωστιών, της αμορφωσιάς, της εξαθλίωσης, της φωτιάς! Μεγάλη πλάκα μας κάνουν οι τοπικοί άρχοντες που στηρίζουν την δασοκτόνα πολιτική μέσω αυτών που στηρίζουν στην κεντρική πολιτική σκηνή και από τους οποίους στηρίζονται στην τοπική πολιτική σκηνή! Οι άνθρωποι που στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, κραυγάζουν δήθεν ζητώντας Μέσα Κατάσβεσης όταν οι πυρκαγιές καίνε τις δικές τους τοπαρχίες, αφού πρώτα έχουν στηρίξει την ανυπαρξία Μέσων! Εάν αυτό συνέβαινε σε άλλο δήμο δεν θα τους ένοιαζε καθόλου, γιατί άμα τους ένοιαζε δεν θα στήριζαν αυτήν την πολιτική!
Οι δήμαρχοι είναι συνυπεύθυνοι με τις κυβερνήσεις για την καταστροφική δράση των πυρκαγιών. Την ίδια πολιτική με τις κυβερνήσεις πρεσβεύουν και εφαρμόζουν! Εκτός από τους δημάρχους που στηρίζονται από τις ταξικές δυνάμεις και στηρίζουν τις ταξικές δυνάμεις, οι οποίες από την αρχή της χρονιάς ανέδειξαν όλα τα προβλήματα της δασοπυρόσβεσης χωρίς όμως να εισακουστούν, οι υπόλοιποι είναι υπόλογοι γιατί συνηγορούν στο να μένει ο λαός των δήμων τους στο έλεος των πυρκαγιών αφού είναι υπερασπιστές και εφαρμοστές των αντιλαϊκών πολιτικών. «Ανεβαίνουν και στα κεραμίδια» όταν οι φωτιές καίνε σπίτια κι ανθρώπους προκειμένου να βγούνε «λάδι» και να χρεώσουν την «Μαρίκα» για τα δικά τους κατορθώματα!
Ο καυγάς που προσπαθούν να φουντώσουν δήμαρχοι, κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία και υπόλοιπα αστικά κόμματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια να κρύψουν τις φωτιές που φουντώνουν και απειλούν να κάψουν τα πάντα, καθώς και την εμπρηστική πολιτική τους που τις δημιούργησε και τις θέριεψε!

Χαρίδημος Πένσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ