10 Αυγ 2017

Νέα καταγγελία εργαζομένου της Fraport στην Κέρκυρα. Απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά στους 40 βαθμούς!!




Με το ιστολόγιο μας επικοινώνησε προ ολίγου εργαζόμενος της Fraport στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, που προφανώς εκτιμώντας ότι τρέξαμε να αναμεταδώσουμε την δολοφονία εργαζόμενου του αεροδρομίου από την Γερμανική εταιρία, αφού προήλθε ύστερα από εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, μας ενημέρωσε για την εκεί κατάσταση. Ο εργαζόμενος που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του μας πληροφόρησε τα παρακάτω....

"Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας οι συνθήκες που έχει επιβάλει η Fraport είναι απαράδεκτες. Μας βάζουν και εργαζόμαστε χωρίς κλιματισμό σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Μόνο αυτή την εβδομάδα είχαμε 2 λιποθυμίες εργαζομένων", μας λέει ο εργαζόμενος, και συνεχίζει

"Για αναρρωτικές άδειες ούτε κουβέντα, αφού δεν δίνονται, ενώ αν επιμείνει απλά απολύεσαι. Και βέβαια δεν μιλάμε για σταθερή δουλειά.... Οι συμβάσεις είναι δίμηνες, σου λένε ότι είσαι δοκιμαστικός για δύο ολόκληρα χρόνια και αν φύγεις δεν παίρνεις λεφτά χρωστούμενα"
"Δουλεύουμε για 500-600 ευρώ για οκτάωρο κανονικά κάνοντας υπερωρίες, οι οποίες ΔΕΝ πληρώνονται", καταλήγει ο εργαζόμενος της Fraport στην Κέρκυρα.

Θυμίζουμε ότι την διοίκηση του αεροδρομίου την έχει η κρατική Γερμανική εταιρία
Fraport που έχει δώσει την διαχείριση στις εταιρίες Goldair και Swissport.
Αυτή είναι η ανάπτυξη που φέρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις (που για να αγοράσει τα αεροδρόμια η Fraport πήρε δάνειο, όντας χρεοκοπημένη). Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και ο Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι καλύτερος από την Νέα Δημοκρατία εφαρμόζοντας τα ίδια μνημόνια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ