18 Δεκ 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ στους " πλασιέδες απογοήτευσης "


ένα αγόρι μόνο του μπροστά στα τάνκς των προδοτών Μόσχα 1993




Η Επανασταση πάντα  είναι  μια κοινωνική διαδικασία που ξεκινά σαν μικρό κι αδύναμο  ρυάκι .Σιγά σιγά μετατρέπεται στον χείμαρο εκείνο που παρασέρνει τα παντα στο διάβα του .Το μεγάλο προσόν των οδηγητών αυτής είναι τα προσεχτικά βήματα ,η υπομονή και προσεκτική ανάλυση ολων των δεδομένων ."Δεκα μέτρα μια κόψε " λεν οι μάστοροι .Οι μεγάλοι μας κλασικοί μίλαγαν για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ όχι τυχαία, είναι αυτή που βοηθά να δημιουργείται ρεύμα προς όφελος του ταξικού κινήματος που βοηθάει εμάς να αντέχουμε και να εξελισσόμαστε μέσα στην πάλη, που χωρίς αυτήν θα πέσει η κοινωνία μαζί και μεις σε αδράνεια και φυσικά παίρνοντας υπ' όψη την νομοτέλεια της Ιστορίας η οποία δεν τέλειωσε με τον καπιταλισμό.Η επαναστατική διασικασία είναι τέχνη που λέει ότι θα πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι αλλά είναι αρκετά περίπλοκη όπως λέει ο Λένιν και δεν εξαρτάται μόνο από το αν οι ταξικές δυνάμεις είναι μαζικές και ποιοτικές αλλά θα πρέπει να αναλύουμε σύγχρονα πολιτικά γεγονότα ,συσχετισμούς ,την διαστρωμάτωση της κοινωνίας κλπ . Αλλά η Επαναστατική Αισιοδοξία βοηθάει πάντα και είναι αναγκαία σαν την αναπνοή μας.Γι αυτό στείλτε στον αγύριστο τους "πωλητές της απογοήτευσης" ,τους "πλασιέ της ηττοπάθειας " ,τους "επαγγελματίες απογοητευμένους " που στόχο έχουν να ξεστρατίσουμε απο τον στόχο  




"ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ! Καλώς γίνεται, κι ακόμα καλύτερα αν η συμμετοχή είναι μεγάλη.
Μήπως όμως θα έπρεπε να προβληματιστούμε που δεν έχει μείνει τίποτε περισσότερο από αυτού του είδους τις απεργίες οι οποίες πέραν της διατύπωσης κάποιων αιτημάτων δεν ενοχλούν καμία οικονομική και πολιτική εξουσία;
Μήπως αυτή η φτώχεια αγώνων- η οποία είναι προσαρμοσμένη στις διαθέσεις και στα μέτρα της κίτρινης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας- με τις μεγάλες μάζες μακριά, είναι ένα καμπανάκι το οποίο έχουμε καθυστερήσει να ακούσουμε; Και μάλλον ακόμα δεν το ακούμε;..
Το ότι το πληρώνουμε ακριβά είναι γεγονός. Κι ακόμη πιο ξεκάθαρο είναι πως θα το πληρώσουμε πανάκριβα αν δεν αλλάξουμε ρότα. Το κενό συγκροτημένης πολιτικής απέναντι στην κυρίαρχη που εφαρμόζεται είναι εμφανές. Κι ακόμη πιο εμφανές είναι ότι οι επαναστατικές κραυγές κάνουν τη κατάσταση να φαίνεται χειρότερη απ' ότι είναι γιατί δεν συνιστούν τίποτα περισσότερο από εκδηλώσεις εκφυλισμού."
- από το fb του Γιώργου Πετρόπουλου( του γνωστου πρωην -πρωην σε ολα!)
Το προβλημα δεν ειναι να εχεις μεταμορφωθεί σε νεοφιλελε. Το προβλημα και η ντροπη ειναι να εισαι τετοιος, αλλα να φορας την προβια του κομμουνιστή και να κανεις οτι πονας για το καλο του κινήματος.






1 σχόλιο:

  1. "Λαμποκοπούν χρυσά σπαθιά, πέφτουν τουφέκια ανάρια,
    ο Άρης κάνει πόλεμο, με αντάρτες παλικάρια..."

    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ "ΜΙΚΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ"!

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2011/12/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

TOP READ