25 Ιαν 2018

ΠΗΡΑΝ....''ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ'' !!!

Στα «κεραμίδια» έχουν βγει τις τελευταίες μέρες κάποιοι δημοσιογράφοι αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για κόκκινο κρυμμένο θησαυρό, κόκκινα άρματα, κόκκινα κρασιά, σερπαντίνες κομφετί, σοκολάτες κτλ.
 
Ρε παιδιά, χαλαρώστε λίγο… καρναβάλι είναι, μήπως να καταργηθεί και ο «κόκκινος χορός»;
Φτάνουν μάλιστα να κάνουν και «ιατρικού τύπου διαγνώσεις» αφού όπως αναφέρει σε άρθρο του δημοσιογράφος : «Μπορεί να είναι και ζήτημα DNA. Οι κομμουνιστές δεν είναι της διασκέδασης, της χαράς και του ξεφαντώματος» 
Είπαμε : «Πατρινό καρναβάλι για πάντα» αλλά έλεος, κάντε κριτική και όχι τα «λέω όλα μετά τις δυο» !!! 
  
Η φωτογραφία είναι από το καρναβάλι του 2015. Ο δήμαρχος Πάτρας Κ. Πελετίδης διασκεδάζει ανάμεσα σε κατασκευές γκρουπ που τον απεικονίζουν σαν μπαμπούσκα, Πελετίδης, Παπαρήγα (γραμματέας τότε) Στάλιν.
Το καρναβάλι πάντα περιείχε σάτιρα και μάλιστα πολύ καυστική.
Σάτιρα που κάποιοι στην πόλη είτε δεν την αντέχουν είτε είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια να είναι άοσμη, άγευστη να μη θίγει τα «ιερά και όσια» του συστήματος.
Αντιθέτως η Δημοτική Αρχή που δεν έχει καρναβαλική παιδεία (έτσι αναφέρουν, αν και ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι αυτό) διασκεδάζει με την σάτιρα που την αφορά !!!
Δικαίωμά σας να ασχολείστε με την Φάτνη, και τον «κρυμμένο θησαυρό», δε λέω χρειάζεται και αυτό, όμως για τα άλλα, αυτά που βασανίζουν τον λαό της Πάτρας, θα πάρετε θέση;
 
Γιατί εκτός από τον «κρυμμένο θησαυρό» η πλειοψηφία των Πατρινών ψάχνει να βρει την «κρυμμένη ζωή», παιχνίδι με διοργανωτές τα κόμματά σας,  που με τις πολιτικές τους «κρύβουν» από τη ζωή του λαού δικαιώματα, χαρά, αξιοπρέπεια.
Όταν η δημοτική αρχή λέει ότι το καρναβάλι είναι μια λαϊκή γιορτή που δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί – εμπορευματοποιηθεί είναι «κουμμουνιστικός δάκτυλος».
Όταν αυτοί περιγράφουν το όραμά τους για το καρναβάλι, που είναι σαν να ακούς τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη να μιλάνε σε αναπτυξιακό φόρουμ βιομηχάνων, είναι «Σάββατο βράδυ τελετή έναρξης και δε μιλάνε για πολιτική».


Και όπως ανάφερε ασκώντας έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή,  δημοτικός σύμβουλος της Ν.Δ.:
«Το καρναβάλι δεν είναι κόκκινο, είναι πολύχρωμο».
Πολύχρωμο είναι και το «χρώμα του χρήματος», συμπληρώνω εγώ. Χρήμα που έλειπε από τον καρναβαλικό οργανισμό, (4 εκατ. χρέη παρέδωσαν αυτοί που διοικούσαν την πόλη) ενώ αυτές τις μέρες διεξάγεται δίκη που αφορά υπεξαίρεση χρήματων από τον καρναβαλικό οργανισμό, αλλά αυτά είναι κουμουνιστικά είπαμε! Παρασύρθηκα!
ΚΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!
 
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΡΜΑΣ,
Εκπαιδευτικός,
μέλος της σχολικής επιτροπής Π.Ε.

                                                                                   του Δήμου Πατρέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ