7 Ιαν 2018

Δωρεάν σχολικές εκδρομές για όλους τους μαθητές

        


Δωρεάν σχολικές εκδρομές για όλους τους μαθητές ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό.
Σε σχόλιό της σημειώνει:
«Τώρα δωρεάν σχολικές εκδρομές για όλους τους μαθητές!
Η συμμετοχή των μαθητών στις σχολικές εκδρομές είναι δικαίωμα όλων των μαθητών! Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να καταργεί σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό με τη δικαιολογία ότι οι οικογένειες κάποιων μαθητών αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα! Το να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στις εκδρομές δωρεάν, χωρίς να αναγκάζονται οι γονείς μας να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη δεν πέρασε απ’ το μυαλό ούτε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ούτε της ΝΔ…;;;!!! Η ΝΔ, μάλιστα, το …τερμάτισε λέγοντας ότι έτσι κι αλλιώς δεν υποχρεώνονται όλοι οι μαθητές να πάνε, παρά μόνο όσοι το αντέχει το πορτοφόλι τους!
Τώρα να δυναμώσει σε κάθε σχολείο το αίτημα να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές, ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν δωρεάν, με αποκλειστική ευθύνη του σχολείου και του υπ. Παιδείας, με έλεγχο στις εταιρείες μεταφοράς, τα ξενοδοχεία κ.λπ., ενταγμένες εξ’ ολοκλήρου στην εκπαιδευτική διαδικασία, με μορφωτικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρήκε σε μια μέρα 2,4 δισ. ευρώ για να κλείσει συμφωνίες για F-16 με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και δεν έχει για τις σχολικές μας εκδρομές…;;;!!! Ούτε βήμα πίσω απ’ αυτά που μας αξίζουν και μας στερούν!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ