15 Απρ 2018

Ζαχαρώνοντας τον εθνικισμό: Πατριδοκάπηλη αυτοπροβολή των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδη με αφορμή το θάνατο του πιλότου

Ο τραγικός θάνατος του πιλότου Γεωργίου Μπαλταδώρου κατά την πτώση του Mirage 2000-5 ανοιχτά της Σκύρου πριν λίγες μέρες έδωσε το έναυσμα για ένα ρεσιτάλ υστερίας από πάσης φύσεως ελλαδέμπορες, ακροδεξιούς και τουρκοφάγους, προσβάλλοντας επί της ουσίας τη μνήμη του αδικοχαμένου στρατιωτικού. Ανάμεσα στα πολλά στιγμιότυπα σκύλευσης ξεχωρίσαμε δύο, με πρώτο το πρωτοσέλιδο της φυλλάδας του κουμπουροφόρου φασίστα Χίου, που ξεπερνώντας κάθε (νοσηρή) φαντασία, συνδέει τα περιστατικά θανατών πιλότων της Π.Α εν ώρα υπηρεσίας με ένα παλιότερο σήριαλ του Μέγκα:
Σπίτσλες, που λένε και στο χωριό μου…
Το επόμενο αξιοπρόσεχτο κρούσμα είναι η ανάρτηση στο facebook του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της γνωστής ομώνυμης αλυσίδας ζαχαροπλαστείων, Γρηγόρη Κωνσταντινίδη, όπου το κακό ξεκινά ήδη με την πρώτη ματιά.
ντί μνημοσύνου…
«Ἐπειδή τό κράτος εἶναι ἀνάλγητο ἐως ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ καί μάλιστα ἐχθρικό καί ταυτοχρόνως βλάσφημο σέ ΚΑΘΕ τί ΕΛΛΗΝΙΚΟ καί ΟΡΘΟΔΟΞΟ θέλω νά φύγω ἀπό τά λόγια τίς εὐχές καί τά κροκοδείλια δάκρυα περνώντας ἀμέσως στήν πράξη καί νά δηλώσω δημοσίως πῶς ἡ οἰκογένεια τοῦ ἀδικοχαμένου ΑΕΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΥ θά λαμβάνει ἀπό τήν ἑταιρεία μας κάθε ἀρχή τοῦ μηνός 500€ ὥς σύνταξη.
Ἐπίσης δεσμεύομαι νά καλύψω τά ἔξοδα τῶν σπουδῶν τῶν παιδιῶν του, ὡς ἐλάχιστο φόρο τιμῆς στόν ἀετό μας…
Ὁ θεός ἀς ἀναπαύση τήν γενναίαν του ψυχή καί ἀς ἀπαλυνει τόν πόνο τῶν οἰκείων του»
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!
Για τα ζαχαροπλαστεία
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΒΕΕ
Γρηγόριος Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος
Ναι, μπορεί και αριστεροί λογοτέχνες να συνέχισαν να γράφουν στο πολυτονικό κάποτε από άποψη, αλλά γενικά σήμερα η χρήση του αποτελεί κλασική περίπτωση εθνοβαρεμένης βλάβης, εκτός ίσως αν κινείσαι στο τάργκετ γκρουπ του Γιώργου Αυτιά. Ο συντάκτης φροντίζει επίσης να βροντοφωνάξει τα επίμαχα σημεία του κειμένου με κεφαλαία γράμματα, μήπως και δεν κατάλαβε κανείς πόσο ΈΛΛΗΝΑΣ και ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ είναι (και φαίνεται). Επίσης τιτλοφορεί καθόλου αμετροεπώς το κείμενό του “αντί μνημοσύνου”, αλλά αυτό είναι το λιγότερο, εδώ κοτζάμ αετό του Αιγαίου θέλει να τιμήσει, προσφώνηση που ελπίζουμε να δώσει έμπνευση στο μεγάλο πατριώτη αοιδό Νότη Σφακιανάκη για τη σύνθεση σχετικού ύμνου.
Με έναν εξίσου μετριοπαθή λόγο, ο σεμνός επιχειρηματίας πληροφορεί το πανελλήνιο πως δεν ξέρει να βάζει μόνο αρχαιοελληνικές γραμματοσειρές στον υπολογιστή του, αλλά κι ότι έμπρακτα θα επιδείξει την φιλοπατρία του, χορηγώντας σύνταξη στην οικογένεια και αναλαμβάνοντας τα έξοδa των σπουδών των παιδιών του πιλότου. Όλα αυτά εν μέσω χουντικής επίνευσης κραυγών για το ανάλγητο, άθρησκο κι ανθελληνικό κράτος, που κατορθώνει βέβαια να υπονομεύει έθνος και θρησκεία, αν και ανύπαρκτο, κάτι που σαφώς συνηγορεί στη διαβολική του φύση. Κι είναι μοναδικός ο τρόπος με τον οποίο κατορθώνει να συνδυάσει το ξέπλυμα μιας κυβέρνησης κολλητής με την εκκλησία, με υπουργό Άμυνας τον Καμμένο, και συνυπεύθυνης για το πολεμόχαρο κλίμα των ημερών, με τη διάδοση της ακροδεξιάς του προπαγάνδας και την τσάμπα προβολή της επιχείρησής του.
Αν μη τι άλλο, η Βαϊμάρη από τα λιντλ που διάγουμε, έχει πολύ γλυκειά γεύση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ