14 Απρ 2018

Η ηθική τους και η ηθική μας

Παράλληλα με το βομβαρδισμό της Συρίας, τη σύγκρουση ισχυρών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή και την ιμπεριαλιστική επέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη, βλέπουμε μια άλλη σύγκρουση εντός συνόρων. Συγκρούονται δύο κόσμοι τελείως διαφορετικοί ως προς τις αξίες τους και τη στάση τους σε όσα συμβαίνουν.
Από τη μια ο ρεαλισμός της υποταγής, οι ψοφοδείες χατζηαβάτηδες με την κούφια ρητορεία υπέρ της ειρήνης, που στην πράξη ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα ευρωνατοϊκά γεράκια, με το παραμύθι για τους συμμάχους μας και την ασφάλεια που μας παρέχουν, ενώ περιμένουν να αρπάξουν κάνα κοκαλάκι από τη μοιρασιά και όσα αφήσουν τα όρνια, όσοι ονειρεύονται να γίνουμε ένα “Ισραήλ της Βαλκανικής”.
Οι ΝΑΤΟϊκοί επικροτούν το ύψος των δαπανών της κυβέρνησης για τους εξοπλισμούς, η πρεσβεία (μία είναι η πρεσβεία) θεωρεί την Ελλάδα παράγοντα σταθερότητας για τους σχεδιασμούς της, η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να μαζεύει επαίνους και σε αντάλλαγμα παραχωρεί με ζήλο τις βάσεις και τα λιμάνια της χώρας, λες και έχουμε τουριστική σεζόν “ανοίξαμε και σας περιμένουμε”.
Την ίδια στιγμή, η ΕΡΤ -ως κυβερνητικό μαγαζί-φερέφωνο- μεταδίδει ως φρέσκια μια ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα γεγονότα στη Συρία που είχε βγει από τον περασμένο Γενάρη. Πάλι καλά να λέμε, σε σχέση πχ με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, που είχε μείνει στη δεκαετία του 80′ και μιλώντας στην ΕΡΤ, απέδωσε τα γεγονότα στις αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης! Και μη χειρότερα…
Φαίνεται όμως πως ζήλεψαν τη δόξα των ελληνικών καναλιών, στο βρετανικό Sky News, και έτσι έκοψαν εν ψυχρώ και χωρίς προσχήματα έναν καλεσμένο τους που βγήκε εκτός σεναρίου, λέγοντας το αυτονόητο: πως η πλευρά του Άσαντ δεν είχε κανένα λόγο να επιτεθεί με χημικά όπλα, τη στιγμή που φαίνεται να κερδίζει τον πόλεμο. Δεν ήταν δυνατό να λέγονται αυτά ανενόχλητα, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να εξαπολυθεί, λίγες ώρες αργότερα, η επίθεση με πυραύλους στο συριακό έδαφος.
Ακόμα κι αν η πρώτη τους κίνηση, τα ξημερώματα, φαίνεται περιορισμένης έκτασης και κάπως… “διστακτική”, στην πραγματικότητα είναι αδίστακτοι. Αυτή είναι η ηθική τους, αυτές είναι οι αξίες τους και δε θα διστάσουν να μεταχειριστούν οποιοδήποτε μέσο, για να τις υπηρετήσουν.
Στον αντίποδα είναι η δική μας ηθική, οι δικές μας αξίες, οι αξίες των λαών, που δε χρωστάνε τίποτα για να πληρώσουν με ματοκύλισμα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη σύγκρουσή τους στην περιοχή, για τον έλεγχο των πλούσιων ενεργειακών πόρων της. Στον αντίποδα βρίσκεται ο διεθνισμός, η αλληλεγγύη, η συνεχής πάλη ενάντια στον πόλεμο και τη σφαγή που ετοιμάζουν για τους λαούς.
Η ανακοίνωση των 28 κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων της Ευρώπης.
Η έκφραση της αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στη Γενική Ένωση Συνδικάτων της Συρίας.
Οι χτεσινές πικετοφορίες, που σήμαναν προφητικά συναγερμό, στις μεγάλες πόλεις και τις γειτονιές τους.
Οι σημερινές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο ιμπεριαλιστικό χτύπημα στη Συρία και το βομβαρδισμό των πόλεών της.
Η εργατική Πρωτομαγιά με το σύνθημα ενάντια στον πόλεμο.
Οι δράσεις σε πανελλαδική κλίμακα στις 13 Μαΐου, με τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στην Αττική και αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ιδίως όπου υπάρχουν νατοϊκές βάσεις που γίνονται ορμητήριο για την ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Εγρήγορση, ξεσηκωμός, μαζικός αγώνας ενάντια στο σφαγείο που μας ετοιμάζουν για τα κέρδη τους. Αυτές είναι οι δικές μας αξίες, και θα τις υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, απέναντι στα αιματοβαμμένα κέρδη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ