23 Απρ 2018

Επίθεση τύπου πογκρόμ εναντίον μεταναστών στη Μυτιλήνη

Επίθεση τύπου πογκρόμ επιχείρησε το απόγευμα της Κυριακής στη Μυτιλήνη πλήθος φασιστοειδών κι αγανακτισμένων πολιτών εναντίον μεταναστών που βρίσκονταν για πέμπτη συνεχή ημέρα στην πλατεία Σαπφούς και διαμαρτύρονταν για τον εγλεισμό τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης (κατ’ ευφημισμόν) καταυλισμό στη Μόρια και ζητούν να εξεταστούν άμεσα τα αιτήματα που έχουν υποβάλει για χορήγηση ασύλου.
Οι δράστες προέρχονταν από το πλήθος που συγκεντρώθηκε σε παρακείμενο χώρο -διαδηλώνοντας για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές- και μετά από λίγη ώρα επιτέθηκαν με μπουκάλια και μία φωτοβολίδα -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- στους μετανάστες που παραμένουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία, και επιχείρησαν να την εκκενώσουν με επίθεση τύπου πογκρόμ.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, η ατμόσφαιρα στην πλατεία Σαπφούς ήταν ασφυκτική και η ένταση φαίνεται να τερματίστηκε, χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί προς το παρόν. Η κατάσταση όμως παραμένει έκρυθμη, σαν καζάνι που βράζει, με την κυβέρνηση να έχει εγκληματικές ευθύνες, αδιαφορώντας για το δράμα των προσφύγων, τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν και τα δίκαια αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ