26 Μαΐ 2018

Σύνταξη 3.102 ευρώ (καθαρά) στη χήρα του σμηναγού Μπαλταδώρου - Δεν ήταν εργάτης ούτε «σκουπιδιάρης»


Δεν ήταν εργάτης που έπεσε από τη σκαλωσιά, δεν ήταν ναυτικός που πνίγηκε, δεν ήταν «σκουπιδιάρης» να σκοτωθεί όταν το σαπάκι απορριματοφόρο του Δήμου έπεσε σε γκρεμό. «Έπεσε στο καθήκον», λες και οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν ενώ έκαναν σκι ή όταν προσέκρουσε το κότερό τους σε κάποια ξέρα της Καραϊβικής.

Γι' αυτό και οι χήρες των πρώτων θα υποχρεωθούν να ζήσουν χωρίς καμία σύνταξη, όπως είχε πει και ο Βερύκιος «να στρώσουν τον κώλο τους να δουλέψουν» ενώ η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου ο οποίος κάρφωσε ένα Μirage επειδή έπαθε βέρτικο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας, θα λάβει ως σύνταξη το ποσόν των 3.102 ευρώ καθαρά.

Και φυσικά και ορθώς η χήρα του Μπαλταδώρου έπρεπε να λάβει αυτή τη σύνταξη, την ίδια ωστόσο ακριβώς έπρεπε να λαμβάνουν οι οικογένειες κάθε εργαζόμενου ή εργαζόμενης που χάνει τη ζωή του εξ αιτίας της εργασίας του, και μάλιστα κατά κανόνα χωρίς ο ίδιος να φταίει γι' αυτό αλλά επειδή οι εργοδότες θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους με όσο γίνεται λιγότερα «περιττά» έξοδα, με πρώτα φυσικά «περιττά» τα μέτρα ασφαλείας.

Στην ανακοίνωση της ΕΑΑ γίνεται λόγος (και πολύ σωστά) για την ανάγκη προστασίας των οικογενειών «και ειδικά των παιδιών» που μένουν πίσω. Και που κανένας εργάτης δεν την έχει εξ αιτίας των μνημονίων (και όχι μόνον). Το να κάνεις συνεπώς ειδική επίκληση στην εξαίρεση των Μνημονίων που ευνοεί τον δικό σου κλάδο, ως να ανήκεις σε μια ανώτερη φυλή που χρήζει ειδικής μεταχείρισης, είναι μάλλον έξω από κάθε ηθική αν όχι και ο απόλυτος ορισμός της συντεχνιακής αθλιότητας.

Η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τον άδικο χαμό του πιλότου μας, Σγού (Ι) Μπαλταδώρου Γεωργίου, μας γνωρίζεται από το ΓΛΚ/ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ότι σύμφωνα με το ν. 4387/16, άρθρο 4, παρ. 2(ε), η σύνταξη της συζύγου με τα δύο τέκνα αυτής, θα διαμορφωθεί στο μικτό ποσό των 3.300€, μείον 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης 198€ και πληρωτέο ποσό 3.102€ (ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΕΕΘΑ)”.

Ο χαμός ενός ανθρώπου δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με το χρυσάφι όλου του κόσμου. Από την άλλη οι οικογένειες που μένουν πίσω πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Ειδικά τα παιδιά. Και γι’ αυτό η οικονομική τους στήριξη είναι απαραίτητη.

Οι πεσόντες εν υπηρεσία και ένεκα αυτής σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου δεν υπόκεινται στις μνημονιακές κρατήσεις.

Γι’ αυτό και η οικογένεια του Σμηναγού έχει κι άλλα δικαιώματα για τα οποία έχει ενημερωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ