11 Μαΐ 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ-Ξεκίνησε το 9ο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών του ΕΣΥΝ και της ΟΓΕ

 




Ξεκίνησε το 9ο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών του ΕΣΥΝ και της ΟΓΕ

Με μία ωραία τελετή έναρξης, που προετοίμασαν τα μέλη του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) και της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) και στο στολισμένο γήπεδο, της ΕΠΣΚ, ξεκίνησε την Κυριακή 6 Μάη το 9ο Τουρνουά Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών Κέρκυρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση των 300 αθλητών κατηγοριών τζούνιορ και προτζούνιορ, των 10 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και με τους παίκτες να στέλνουν μηνύματα στους θεατές! Έτσι τα παιδιά της ΑΕ Λευκίμης κρατούσαν χαρτάκια που δήλωναν «Όχι στη βία», του Αστέρα Λιαπάδων «Φιλία», του Αχιλλέα Νυμφών «Ειρήνη», του Δία Κασσιώπης «Ναι στον αθλητισμό», της Ολυμπιάδας Καρουσάδων «Όχι στο ρατσισμό», του Ολύμπου «Ναι στη ζωή», του Ορφέα «Αλληλεγγύη», του ΟΦΑΜ «Αγωνιστικότητα», του ΠΑΟ Κορακιάνας το έμβλημα της ΟΓΕ και της ΡΟΜΑ το σήμα του ΕΣΥΝ!

Ακολούθησε η παρουσίαση πανό από 10 αθλητές, ένας από κάθε ομάδα, που έλεγε «Ναι στον αθλητισμό, Όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Ελευθεροεπαγγελματιών Κέρκυρας (που καλύπτει δωρεάν ιατρικά τους αγώνες) Νίκος Μπαλής παρέδωσε τη σημαία των αγώνων στους παίκτες των ομάδων, ενώ η εκπρόσωπος της ΟΓΕ Ελένη Τσόγκα έδωσε συμβολικά στα παιδιά την μπάλα των αγώνων! Αμέσως μετά είχαμε την εμφάνιση στα χέρια των αθλητών του σήματος των αγώνων όπου σε αυτό κυριαρχούσε το έμβλημα της ειρήνης και του όρκου των αθλητών όπου υποσχέθηκαν στους αγώνες να νικήσει η φιλία και η ειρήνη!

Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε μέσα σε βεγγαλικά με την επίσημη κήρυξη των αγώνων από τον πρόεδρο του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ, τον Κώστα Ρούσσινο, οποίος εξέφρασε την ελπίδα το σήμα των αγώνων, η ειρήνη, να μπει στην καρδιά και στους αγώνες μικρών και μεγάλων γιατί μόνο έτσι μπορεί να ανατείλει η αυγή ενός καλύτερου κόσμου της κοινωνικής ισότητας και της δικαιοσύνης χωρίς πολέμους και τις αιτίες που τους προκαλεί!

Στο αγωνιστικό μέρος πραγματοποιήθηκαν 24 αγώνες και 5 διαγωνισμοί (πάσας, επιδεξιότητας, ταχύτητας, σουτ, ευστοχίας, κυκλοφορίας)! Το γήπεδο ήταν έτσι διαμορφωμένο για να φιλοξενεί παράλληλα όλες αυτές τις δράσεις ενώ παντού κυριαρχούσε το σήμα της ειρήνης! Οι 5 διαγωνισμοί ήταν ταυτισμένοι με 5 αξίες (αγωνιστικότητα, αλληλεγγύη, ειρήνη, συλλογικότητα, φιλία) σημαντικές για τον υγιή αθλητισμό και την ζωή!

Για 4 ώρες οι 300 αθλητές «χόρτασαν» από δραστηριότητες και παράλληλα εισέπρατταν τα μηνύματα του διαπαιδαγωγικού ποδοσφαίρου που δεν έχει καμία σχέση με τη σαπίλα του επαγγελματικού καθώς το ΕΣΥΝ και η ΟΓΕ είχαν φροντίσει να «ντύσουν» όλο το τετράωρο με όμορφη μουσική και με κατάλληλα κείμενα λογοτεχνικού, ιστορικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα! Με τη σειρά τους τα παιδιά τροφοδοτούσαν διαρκώς την κερκίδα με τις όμορφες ποδοσφαιρικές του ενέργειες αλλά και τις δηλώσεις τους από μικροφώνου μετά τις προσπάθειες τους! Το ΕΣΥΝ και η ΟΓΕ φρόντισαν επίσης να υπάρχει εργαστήριο ζωγραφικής με θέμα την ειρήνη ενώ κέρασαν και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες!

Στις ιδιαίτερες στιγμές της πρώτης ημέρας του 9ου τουρνουά ποδοσφαιρικών ακαδημιών Κέρκυρας ήταν η τήρηση ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πολέμων ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες θεατές άπλωσαν στην κερκίδα το σήμα της ειρήνης και τα παιδιά βροντοφώναξαν «Όλες οι ομάδες το λένε δυνατά θέλουμε ειρήνη για όλα τα παιδιά!».

Το 9ο τουρνουά του ΕΣΥΝ και της ΟΓΕ που έχει και τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών την επόμενη εβδομάδα (13/5) θα ταξιδέψει στη Λευκίμμη μέσα σε αντίστοιχο πλαίσιο! Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στις 27 Μάη στις Νυμφές με τα τελευταία παιχνίδια, τις βραβεύσεις και την τελετή λήξης που αναμένεται να είναι εντυπωσιακή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ