10 Μαΐ 2018

Οι Μυστικές Υπηρεσίες χαλκεύουν κατηγορίες εναντίον του ΚΚ και του γραμματέα του



Να χαλκεύσουν κατηγορίες εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και του ηγέτη του, Πέτρο Σιμονιένκο, ετοιμάζονται οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας, καθώς η τρομοκρατική και απαράδεκτη εισβολή της Ασφάλειας στα γραφεία του Κόμματος και το σπίτι του Σιμονιένκο δεν απέφερε -όπως αναμενόταν άλλωστε- τις αποδείξεις για την «αντιουκρανική στάση» του κόμματος.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Ουκρανίας, πληροφορίες από την ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του ηγέτη του Κόμματος, Πέτρο Σιμονιένκο, βρέθηκαν φυλλάδια «με στόχο τη βίαιη ανατροπή της συνταγματικής τάξης ή την κατάληψη της κρατικής εξουσίας», καθώς και ένα σοβιετικό πιστόλι APS με σιγαστήρα και 120 φυσίγγια.
Το ΚΚ Ουκρανίας τονίζει ότι οι πληροφορίες είναι «ένα κραυγαλέο ψέμα και καθαρή πρόκληση». Οι ειδικές υπηρεσίες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την προβοκάτσια, αφού δεν βρήκαν, φυσικά, στοιχεία για τις «αντιουκρανικές» δραστηριότητες του Σιμονιένκο και του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Κατεπείγουσα Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στην ύπατη εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ