6 Μαΐ 2018

Ο Τσιάρτας, ο Γιατζόγλου και η Λερναία Ύδρα του φασισμού

Πριν από λίγες μέρες, η ΚΑΕ Πανιώνιος αναγκάστηκε να λύσει τη συνεργασία της με το Στιβ Γιατζόγλου, πριν καν αυτή ξεκινήσει, μετά το κύμα αντιδράσεων των οπαδών για τις χρυσαυγίτικες απόψεις του τελευταίου. Έβγαλε και μια ανακοίνωση μάλιστα, για τα μάτια του κόσμου, όπου μιλούσε για τις αρχές του συλλόγου που δε συμβαδίζουν με τέτοιες απόψεις.
Μιλάμε για τις ίδιες αρχές που δεν πήρε υπόψη της η ίδια όταν έκλεινε τη συνεργασία. Ή ακόμα χειρότερα, όταν όριζε ως αντικαταστάτη του Γιατζόγλου το Βαγγέλη Αλεξανδρή, που είχε γράψει πριν δύο μόλις χρόνια το εξής:


Ο Αλεξανδρής είναι της ίδια γενιάς πάνω-κάτω με το Γιατζόγλου και έχει σχεδόν τις ίδιες σάπιες, μουχλιασμένες ιδέες. Δεν έχει εκφραστεί ανοιχτά όμως υπέρ της χρυσής αυγής και γλιτώνει το κράξιμο ως “απλός, λαϊκός δεξιός” -με το “ακρο” μπροστά από το “δεξιός”. Καλή ώρα σαν το Βασίλη Τσιάρτα, που έγραψε χτες κάτι παρόμοιο.


Μετά την αλλοίωση του “πολιτισμού”, έχουμε τώρα την αλλοίωση της χώρας. Δεν ξέρουμε αν ο Τσιάρτας θα προτιμούσε να έχει το αρχαιοελληνικό “ι” αντί για το 10 στη φανέλα του, για να μην αλλοιωθεί ο πολιτισμός μας με τα ψηφία της αράβικης αρίθμησης, που ήταν ένα πονηρό κόλπο των προγόνων των σημερινών προσφύγων για να μας εξισλαμίσουν και να καταστρέψουν τη χώρα -κι ας μην υπήρχε τότε.
Αν πάντως ο Τσιάρτας εννοεί το ιδεολόγημα του τρισχιλιετούς ελληνικού πολιτισμού και τη χώρα-κουλτούρα του “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια”, ευχόμαστε ολόψυχα “καλή αλλοίωση”. Θα μείνουμε ωστόσο με την απορία για τις επιλεκτικές του ευαισθησίες με τις ξένες επιγραφές, που τον ενοχλούν μόνο στα αραβικά και όχι στα αγγλικά, όπως στην παραπάνω εικόνα. Όπως λέει και ο δικός μας Γιάννης Α-Γιάννης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ