15 Μαΐ 2018

“Κάψτε τους, πυροβολήστε τους, σκοτώστε τους” τραγουδούσαν Ισραηλινοί διαδηλωτές για τους Παλαιστίνιους

Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς πιο τρανταχτή αντίθεση. Την ώρα που στο συνοριακό φράχτη που έχει στήσει το κράτος του Ισραήλ, για να αποκλείσει τη Λωρίδα της Γάζας και τους κατοίκους της, ο στρατός του δολοφονούσε δεκάδες άοπλους διαδηλωτές, στην Ιερουσαλήμ γίνονταν μες σε εορταστικό κλίμα -και με δρακόντεια μέτρας ασφαλείας- τα εγκαίνια της ματοβαμμένης πρεσβείας των ΗΠΑ, που με την κίνηση αυτή αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ.
Ο Νετανιάχου πανηγύριζε λέγοντας πως ο Τραμπ και οι ΗΠΑ “γράφουν ιστορία, αναγνωρίζοντας την ιστορία των Ισραηλινών”, ενώ ο σύμβουλος και γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, δήλωνε πως “συμπαραστεκόμαστε στο Ισραήλ, γιατί πιστεύουμε κι οι δύο στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία…”. Τα οποία προφανώς βρίσκουν την ανώτατη έκφρασή τους στο έγκλημα διαρκείας στη λωρίδα της Γάζας και κάθε άλλο έγκλημα του ιμπεριαλισμού που έχει τέτοιες αξίες και ιδανικά…
Το χειρότερο όμως είναι οι Ισραηλινοί που διαδήλωσαν με αφορμή τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας και έδειξαν κι αυτοί τη βαθιά τους πίστη στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, τραγουδώντας ρυθμικά για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας: “κάψτε τους, πυροβολήστε τους, σκοτώστε τους όλους”.
Μπροστά σε τέτοιο μεγαλείο ανθρωπιάς και καλοσύνης, σε αυτήν την επίδειξη πολιτισμού και δημοκρατίας που κάνουν τα φασιστικά ανθρωποειδή, θυμίζοντας τις χειρότερες στιγμές του ναζισμού, που εξόντωνε τους Εβραίους, μπορούμε να αντιστρέψουμε στις Ισραηλινές αρχές το δικό τους ερώτημα και να αναρωτηθούμε με τη σειρά μας.
Θα αισθανόσασταν ασφαλείς με αυτό το φασιστικό όχλο δίπλα σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ