23 Μαΐ 2018

Ο ανδρισμός του Μπέου είναι για τον… Μπέο

“Οι άντρες, αν δεχτούμε επίθεση με ξύλο, απαντάμε με ξύλο. Δε βάζουμε τα κλάματα, ούτε τον πρωθυπουργό να κάνει δηλώσεις” είπε μεταξύ άλλων χτες ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για την επίθεση στο Μπουτάρη. Ενώ σε κάποιο άλλο σημείο της συνεδρίασης, και ψάχνοντας “επιχειρήματα” για να μη συζητηθεί ένα ψήφισμα καταδίκης της συγκεκριμένης ενέργειας, είπε πως δεν του αρέσει ο Μπουτάρης “γιατί φοράει σκουλαρίκι” και πως ο Βόλος έχει άλλα σοβαρά προβλήματα, για να ασχοληθεί με ένα γέρο που έχει κλείσει θέση στο νεκροταφείο.
Ο ορισμός της ανδρείας και του ανδρισμού από τον Μπέο αποκτά νέο βάθος και διαστάσεις, τις οποίες θα επιχειρήσουμε να συνοψίσουμε και να εμπλουτίσουμε.
Οι άνδρες δεν κλαίνε.
Οι άνδρες δε φοράνε σκουλαρίκια. Μόνο βραχιόλια-χειροπέδες καμιά φορά, αν μπλέξουν με το νόμο.
Οι άνδρες μπορούν να τραμπουκίζουν έναν 76χρονο ηλικιωμένο, γιατί δε συμφωνεί μαζί τους.
Οι άνδρες θεωρούν τίμιο να την πέφτουν σαν όχλος σε έναν, αντρίκεια και παλικαρίσια.
Οι άνδρες έχουν πάντα μαζί τους μια συμμορία μπράβων της νύχτας. Έτσι εξασφαλίζουν πως δε θα δεχτούν ποτέ πρώτοι χτύπημα, αλλά κρατάνε για τον εαυτό τους το δικαίωμα να το δώσουν οι ίδιοι.
Άνδρες με τα όλα τους, με δυο λόγια, για τον Μπέο είναι οι φασίστες κι όσα έμαθε στον υπόκοσμο. Και μπορεί να μην ήθελε να βγει ψήφισμα καταδίκης για την επίθεση στον Μπουτάρη, κατάφερε όμως με τον τρόπο του να βγάλει το καλύτερο “ψήφισμα” αλληλεγγύης για τους φασίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ