10 Ιουν 2018

Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ



            Το έγκλημα το οποίο συντελείται όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα πρόβλημα το οποίο αφορά άμεσα την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Επηρεάζει την καθημερινότητά της, επιβαρύνει την υγεία της, το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει, της φορτώνει ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά βάρη μέσω της φορολογίας και των τελών. Αυτό το έγκλημα είναι διαχρονικό και έχει αιτίες αλλά και υπευθύνους. Έχουμε τονίσει ξανά ότι η διαχείριση των σκουπιδιών αποτελεί τεράστιο πεδίο κερδοφορίας για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Για τα δικά τους συμφέροντα φρόντισαν όλες οι αστικές δυνάμεις που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο, να φτάσει η υπόθεση σε «αδιέξοδο», ώστε η ιδιωτικοποίηση του χρυσοφόρου αυτού κλάδου, να μοιάζει με τη μοναδική λύση για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής μας. Κάθε τέτοιο πρόβλημα έχει ταξικό πρόσημο αφού ταξική είναι η κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε.
            Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιχειρεί, με το προσωπείο του "ενεργού πολίτη", του "επιστήμονα", να συσκοτίσει τις αιτίες του προβλήματος και να βάλει από την ίδια πλευρά του τραπεζιού θύτες και θύματα. Μιλάει για «ομόνοια των πολιτών» δηλαδή ταξική ειρήνη ακριβώς γιατί το κόμμα του στηρίζει με κάθε τρόπο το κεφάλαιο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
            Όσοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, προσπαθούν να αποκρύψουν ή να  συσκοτίσουν τις πραγματικές αιτίες αλλά και τις ευθύνες των κυβερνήσεων, της Τοπικής Διοίκησης διαχρονικά επί της ουσίας τους αθωώνουν. Όσοι βλέπουν μόνο ανικανότητα και όχι το σχέδιο για νέα κέρδη για το κεφάλαιο ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, αποπροσανατολίζουν τον αγώνα τους.
Χαρακτηριστική είναι και η στάση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ), που επίσης φέρει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο, ο οποίος ανακάλυψε τη δράση της Χρυσής Αυγής στη Λευκίμμη κάνοντας μάλιστα λόγο  για "αριστερές δυνάμεις" που συναγελάζονται με κινήματα που έχουν τέτοια χαρακτηριστικά. Ίσως βέβαια να εννοεί και τη ΛΑΕ, αλλά τότε θα ήταν καλύτερα να ρωτήσει του Αντιπεριφερειάρχες του... Κλείνει όμως αυτιά και μάτια στην πρακτική του κόμματος που τον στηρίζει (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) το οποίο καθυστερεί τη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, εμφανίζεται δίπλα δίπλα με την ηγεσία των υπόδικων φασιστών σε στρατιωτικές ασκήσεις και σε παρελάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ο καλύτερος εκφραστής του αστικού συστήματος, αυτή την περίοδο, ξέρει ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί χρήσιμο εργαλείο του συστήματος που και ο ίδιος υπηρετεί. Ζητάει "κοινωνική συνοχή" για την επίλυση του προβλήματος,  γεγονός που σημαίνει να δείξει ο λαός ανοχή στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή του.
            Με λίγα λόγια: Όχι δε χωράνε όλοι σε έναν αγώνα για τη λύση ενός εργατικού - λαϊκού προβλήματος. Τα τσιράκια των αφεντικών, οι μπράβοι των μεγαλοεπιχειρηματιών, τα μαντρόσκυλα του συστήματος δεν έχουν καμία θέση στο πλευρό των εργατών και των συμμάχων τους, πρέπει να απομονωθούν. Τα προβλήματα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας μπορούν να λυθούν μόνο με σύγκρουση με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει.
8-6-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ