14 Ιουν 2018

Η Αλέκα για τον Τσίπρα στη Βουλή: “Δεν προφυλάσσετε αυτόν τον άνθρωπο να μη λέει ασυναρτησίες; Πρωθυπουργός είναι…”

Χτες ο πρωθυπουργός σε μια συνέντευξη άκρως αποκαλυπτική για τις θέσεις και προθέσεις του, έκανε μεταξύ άλλων μια χοντρή λαθροχειρία, διαστρεβλώνοντας όσα έλεγαν οι κλασικοί για το εθνικό ζήτημα (συγχέοντας σκόπιμα την αυτοδιάθεση με τον αυτοπροσδιορισμό), αλλά και τη θέση των κομμουνιστών για το Μακεδονικό ζήτημα.
Σήμερα πήρε μια μικρή απάντηση, κατά την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή, που σε μια αποστροφή της, αναρωτήθηκε γλαφυρά: “δεν προφυλάσσετε αυτόν τον άνθρωπο να μη λέει ασυναρτησίες; Πρωθυπουργός είναι…”
Για να πιάσει στη συνέχεια τη μεγαλόστομη δήλωσή του πως είχε μελετήσει αυτά τα ζητήματα στους κλασικούς, όταν ήταν 17 χρονών, δηλαδή όταν έφευγε από την ΚΝΕ. Άραγε να απέρριψε τους κλασικούς και να συνδεόταν με αυτό η αποχώρηση του Τσίπρα από την Οργάνωση; Γιατί όμως του πήρε τόσο πολύ, όταν η Παπαγγελή πχ τους είχε απορρίψει ήδη από τα 15 της, για να συνεχίσει με άλλες φιλοσοφικές ανησυχίες, και την ένταξή της στη ΔΑΠ.
Δεν άφησε όμως σε χλωρό κλαρί ούτε την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αναλφάβητο αντικομμουνισμό της. Κι αν ο αντικομμουνισμός είναι λογικός και συνεπής με την πολιτική θέση που έχει, γίνεται ωστόσο αναλφάβητός όταν αντιμετωπίζει πχ τον κυβερνητικό λόχο σαν “μαρξιστές” και “κομμουνιστές”…
Πέρα από τις ατάκες που συνηθίζει να δίνει η Αλέκα, αξίζει να δείτε όλη την ομιλία και την επίθεσή της διαχρονικά στις ελληνικές κυβερνήσεις, που μιλάνε για αναβάθμιση του ρόλου της χώρας, επειδή αναβαθμίζουν την ανάμιξή της στον πόλεμο.
Όσο για τις ασυναρτησίες και τον αναλφαβητισμό των μεν και των δε αντίστοιχα, δεν οφείλεται σε έλλειψη αντίληψης και έλλειψη θεωρητικής κατάρτισης -που είναι υπαρκτοί παράγοντες- αλλά στον τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει ο δικομματισμός να οξύνει τεχνητά την πόλωση και να εγκλωβίζει λαϊκές συνειδήσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ