23 Ιουν 2018

Κομμουνιστής δόκιμος φτύνει κατάμουτρα τον στρατό των ΗΠΑ!


Ο Spenser Rapone, δόκιμος αξιωματικός του West Point, της ιστορικότερης στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ, εκδιώχθηκε από τον αμερικανικό στρατό αφότου ανέβασε στο τουίτερ εικόνα από την αποφοίτησή του το 2016, όπου φορούσε μπλουζάκι του Γκεβάρα,
Κομμουνιστής δόκιμος φτύνει κατάμουτρα τον στρατό των ΗΠΑενώ σε άλλη εικόνα από την ίδια τελετή ύψωνε τη γροθιά του και έδειχνε να έχει γράψει στην πίσω όψη του πηλικίου του το σύνθημα:
«Ο κομμουνισμός θα νικήσει».
Οι φωτογραφίες είχαν ανέβει στα τέλη του 2017, προκαλώντας κύμα μίσους, ακόμα και απειλές θανάτου στο νεαρό ριζοσπάστη φαντάρο.
Την περασμένη Δευτέρα ο Rapone υπέβαλε την παραίτησή του, αφότου είχε δεχτεί επίπληξη για:
«Συμπεριφορά ανάρμοστη για έναν αξιωματικό».
Σύμφωνα με δηλώσεις του, η έρευνα κατέληξε πως δημοσίευσε στο διαδίκτυο τις αναρτήσεις για να προπαγανδίσει τη σοσιαλιστική επανάσταση και να δυσφημίσει τον αμερικανικό στρατό και τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς.
Λακωνική υπήρξε η ανακοίνωση του ίδιου του Αμερικανικού στρατού, δηλώνοντας απλά πως:
«Έγινε πλήρης έρευνα και ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα».
Ο ίδιος ο Rapone δηλώνει ακλόνητος στις πεποιθήσεις του και πλήρως συνειδητοποιημένος για την επιλογή του να συγκρουστεί με τον αμερικανικό στρατό:
«Θεωρώ τον εαυτό μου επαναστάτη σοσιαλιστή. […] Θα ενθάρρυνα κάθε στρατιώτη με συνείδηση να καταθέσει τα όπλα και να ενωθεί μαζί μου και με πολλούς άλλους που είναι πρόθυμοι να σταματήσουν να υπηρετούν τους πράκτορες του ιμπεριαλισμού και να έρθουν μαζί μας σε ένα επαναστατικό κίνημα».
Λίγο μετά την παραίτησή του ανέβασε φωτογραφία στο τουίτερ, που τον δείχνει να κάνει άσεμνη χειρονομία στην είσοδο της στρατιωτικής βάσης Fort Drum, με τη λεζάντα:
«Τελευταίος χαιρετισμός».
Ο ίδιος περιγράφει πως η πολιτική του ωρίμανση οφείλεται στις εμπειρίες του κατά τη θητεία του στο Αφγανιστάν, την οποία περιγράφει ως εξής:
«Ήμασταν νταήδες σε μια από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη. Έχουμε έναν από τους πιο εξελιγμένους τεχνολογικά στρατούς όλων των εποχών και το μόνο που κάναμε ήταν να στοχοποιούμε, να εισβάλλουμε και να τρομοκρατούμε έναν πληθυσμό που δεν είχε καμία σχέση με αυτό που οι ΗΠΑ ισχυρίζονταν πως ήταν απειλή».
Κομμουνιστής δόκιμος φτύνει κατάμουτρα τον στρατό των ΗΠΑΜπήκε στο στρατό έχοντας αρχικά απορριφθεί αρχικά από τη στρατιωτική ακαδημία, στην οποία υπέβαλε αίτηση επειδή ήταν δωρεάν, καθώς παρότι άριστος μαθητής και αθλητής, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει δίδακτρα κολλεγίου.
Όταν τελικά εισήχθη, χάρη στην ποσόστωση που δίνεται σε στρατιώτες, τα μαθήματα ιστορίας στην ακαδημία ενίσχυσαν την πεποίθησή του πως ο κομμουνισμός είναι η μόνη διέξοδος για την ανθρωπότητα.
Εκτός από τα έργα του Καρλ Μαρξ, επηρεάστηκε κι από τη δράση του Stan Goff, απόστρατου αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων, που είχε μετατραπεί σε σοσιαλιστή αντιπολεμικό ακτιβιστή.
Παρόλαυτα συνέχισε να υπηρετεί στο στρατό, πιστεύοντας πως:
«Μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα από μέσα».
Ως δόκιμος ήδη είχε κινήσει υποψίες ενός καθηγητή ιστορίας στο West Point με τις αναρτήσεις του, ωστόσο παρότι δέχτηκε παρατηρήσεις, του επετράπη να αποφοιτήσει.
Αποφάσισε να ποστάρει τις φωτογραφίες της αποφοίτησης το Σεπτέμβρη, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παίκτη του NFL (National Football League) Colin Kaepernick, που είχε γονατίσει κατά την διάρκεια του εθνικού ύμνο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ρατσισμό στις ΗΠΑ.
Η Στρατιωτική Ακαδημία μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών δήλωσε πως:
«Οι ενέργειές του σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν τις αξίες της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ ή του Αμερικανικού Στρατού».
Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Marco Rubio στη Φλόρινα κάλεσε το στρατό να αποπέμψει τον Rapone από τις τάξεις των αξιωματικών, δηλώνοντας ευχαριστημένος με την μη τιμητική αποστράτευση κάποιου που:
«Στήριζε τον κομμουνισμό και την πολιτική βία φορώντας τη στολή και εξέφραζε στήριξη και συμπάθεια στους εχθρούς των ΗΠΑ».
Κομμουνιστής δόκιμος φτύνει κατάμουτρα τον στρατό των ΗΠΑΟ Greg Rinckey, δικηγόρος που ειδικεύεται σε στρατιωτικά ζητήματα, είπε ως είναι σπάνιο για αξιωματικό της ακαδημίας να λαμβάνει μη τιμητική αποστράτευση και υπογράμμισε την πιθανότητα να ζητηθεί από τον Rapone αποζημίωση για το κόστος των σπουδών του, καθώς δεν ολοκλήρωσε την υποχρεωτική 5ετή του θητεία μετά την αποφοίτηση.
Ο Rapone, που τον ερχόμενο μήνα θα μιλήσει σε σοσιαλιστικό συνέδριο στο Σικάγο,  δείχνει αποφασισμένος να αντιμετωπίσει με θάρρος κάθε ενδεχόμενο:
«Ήξερα πως θα υπάρξουν συνέπειες. Φυσικά η στρατιωτική μου καριέρα πέθανε. Από την άλλη, πολύς κόσμος ήρθε σε επαφή μαζί μου και με στήριξε. Υπάρχουν πολλοί βετεράνοι εν ενεργεία και μη που νιώθουν όπως εγώ».
Άρθρο του Guardian αναδημοσιευμένο από την Κατιούσα

Διορθώσεις: Ροβεσπιέρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ