6 Ιουν 2018

OTAN KANEIΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ kαι ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΦΙΛΗ !!


Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε καμία συμφωνία και να διευκολύνουμε την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας στην «ΕΡΑ» τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην ΕΡΤ. 
Πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό είναι θεμελιώδες για το ΚΚΕ που διαφωνεί ριζικά, διότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες σταθερότητας, αλλά το αντίθετο. 
Υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία και έσφαξε το λαό της, ενώ για τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο δεν λέει κουβέντα, καλώντας τις δύο πλευρές να τα βρουν.

Αναφερόμενος στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας που στηρίζει η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, σημείωσε πως στην πραγματικότητα είναι η επιδίωξη της αστικής τάξης να πάρει μέρος στο μοίρασμα των ενεργειακών πηγών.
 Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει τα πάντα στους Αμερικανούς, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη βάση και σημείωσε ότι η χώρα δεν είναι ασφαλής όταν η κυβέρνηση υπηρετεί τα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, διότι στο ενδεχόμενο γενίκευσης της πολεμικής σύγκρουσης θα είναι στόχος όταν έχει γίνει μια απέραντη αμερικανική βάση. 
Πρόσθεσε ότι πλήρης ευθυγράμμιση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και ΕΕ τόσο της κυβέρνησης, όσο και των άλλων αστικών κομμάτων είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον ελληνικό λαό. Χαρακτήρισε «αμερικανοΝΑΤΟική αριστερά» τον ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζει όλα τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και κάλεσε το λαό να στηρίξει το ΚΚΕ ενάντια σε αυτή την πολιτική, για να μπορέσει να απολαύσει τον πλούτο που παράγει, τον οποίο του τον κλέβουν και αύριο θα τον στείλουν στο σφαγείο του πολέμου για να μοιράσουν τα πετρέλαια και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Χαρακτήρισε «μεγάλη κοροϊδία» το επιχείρημα ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, όταν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι θα διατηρηθούν, όταν θα συνεχισθούν τα αντιλαϊκά μέτρα με αυστηρή επιτήρηση και από τις αρχές του 2019 θα μειωθούν οι συντάξεις. Σημείωσε πως σε όλα αυτά συμφωνούν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής και συνεπώς το δίπολο με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ψεύτικο. Σε ερώτηση αν θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, απάντησε ότι είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ