6 Ιουλ 2018

ΝΔ και ΧΑ υπέρ της κατάργησης του 8ωρου στην Ευρωβουλή

Μη θέλοντας να μείνουν πίσω στην εξυπηρέτηση των αφεντικών από την κυβέρνηση Σύριζα, ΝΔ πλάι-πλάι με τη Χρυσή Αυγή υπερψήφισαν σε ψηφοφορία για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, την κατάργηση του 8ωρου ημερησίως και του 48ωρου ανά βδομάδα.
Παράλληλα, τα δυο κόμματα καταψήφισαν τροπολογία ώστε να μην ξεπερνούν ημερησίως οι ώρες εργασίας το 8ωρο, τις 48 εβδομαδιαίως και τις 80 για δύο συνεχόμενες εβδομάδες. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η καταψήφιση τροπολογίας για διάλειμμα 60 λεπτών μετά από 4,5 ώρες οδήγησης, την ώρα που είναι γνωστό πόσο συχνά η υπερκόπωση των οδηγών προκαλεί δυστυχήματα στις εθνικές οδούς.
Το θέμα σηκώνει για τους δικούς του αντιπολιτευτικούς λόγους ο Σύριζα, που θεωρεί ότι βρήκε χρυσή ευκαιρία να καταδείξει τη σύμπλευση της ΝΔ με τους ομοϊδεάτες της στην Αυστρία, που μόλις υπέγραψε τη θέσπιση 12ωρου. Αυτό βέβαια δεν ξεπλένει καθόλου τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη διατήρηση και τη διεύρυνση ενός ήδη τεράστιου αντεργατικού οπλοστασίου. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να απορρίψουν το δίλημμα μεταξύ “αργού” και “ξαφνικού” θανάτου και να τελειώνουν με όλα τα κόμματα που δε διστάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να θυσιάζουν τα όποια εναπομείναντα δικαιώματά του στο βωμό της “ανταγωνιστικότητας” και της “ανάπτυξης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ