10 Ιουλ 2018

Ο πολιτικός παχυδερμισμός δεν είναι θέμα κιλών

Ο Γιάννης Πρετεντέρης έξυσε λίγο παραπάνω τον πάτο της αστικής δημοσιογραφίας, με ένα ραδιο-φονικό σχόλιο για το βάρος και τη σωματική διάπλαση του Νίκου Φίλη, που δε θα μπορούσαν να τον ανασύρουν από το σπήλαιο όπου εγκλωβίστηκαν τα παιδιά στην Ταϊλάνδη και να τον διασώσουν, εξαιτίας των κιλών του. Και αυτός θεωρείται η κορυφαία αστική γραφίδα στον Τύπο…
Το βασικό δεν είναι η επιλεκτική ειρωνεία του Πρετεντέρη κι αν θα έλεγε το ίδιο πχ για τον Πάγκαλο, που έχει τα ίδια κυβικά πάνω-κάτω ή εκεί θα μας μιλούσε με δέος και θαυμασμό για το πολιτικό εκτόπισμα του ανδρός. Το πιο σημαντικό είναι πως ο πολιτικός παχυδερμισμός δεν είναι ευθέως ανάλογος με την παχυσαρκία του καθενός και ο Πρετεντέρης είναι η ζωντανή απόδειξη για αυτό.
Ένας πολιτικός χούλιγκαν που κάποτε πετούσε μπουκάλια στο γήπεδο κι ύστερα καταδίκαζε με στόμφο τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Που μπορεί να υποστηρίξει ξεδιάντροπα τα πιο χοντρά ψέματα και να τα περιβάλει με το κύρος (του MEGA) της αυθεντίας. Που μισεί με πάθος οτιδήποτε λαϊκό, χωρίς να ιδρώνει το αυτί του από μαζικές, συλλογικές διεκδικήσεις, ή ακόμα και με τη λαϊκή βούληση, όπως εκφράζεται στις ψηφοφορίες της αγαπημένης του αστικής δημοκρατίας.
Ο Πρετεντέρης είναι το καλύτερο δεκανίκι της κυβέρνησης, όπως ακριβώς η “εναλλακτική” του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει και διαφημίζει ανοιχτά πλέον το νεοφιλελεύθερο ΤΙΝΑ του Πρετεντέρη και των ομοίων του. Ο Πρετεντέρης είναι η καλύτερη δεξαμενή κοψοχέρηδων ψηφοφόρων για το ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην έρθει ο Κούλης και ό,τι θέλει ο δημοσιογραφικός εσμός του μνημονίου. Αυτό δηλαδή που εφαρμόζει καλύτερα από τον καθένα η κυβέρνηση, ενώ οι υπάλληλοι του Μαρινάκη φωνάζουν υστερικά, παρουσιάζοντας τα στελέχη της περίπου σαν τους μπολσεβίκους. Και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους κλέβει το πρόγραμμα και την πολιτική, τόσο θα στρέφονται σε λύσεις απελπισίας, όπως πχ το βάρος του Φίλη κι άλλα βαθιά “πολιτικά ζητήματα” που βγάζουν το ΣΥΡΙΖΑ στον αφρό.
Ο πολιτικός παχυδερμισμός δεν αφορά τα κιλά, αλλά την αδιαφορία απέναντι στις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά του. Αυτήν ακριβώς που υπηρετούν ο Φίλης, ο Πάγκαλος, η εκάστοτε αστική κυβέρνηση, και διαχρονικά ο Πρετεντέρης και το σινάφι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ