25 Ιουλ 2018

Στιγμιότυπα... στις αντανακλάσεις των πυρκαγιών



Πάτρα, χτες το απομεσήμερο. Οδός Καρόλου, έξω από τον Ερυθρό Σταυρό. Απλός κόσμος φέρνει σακκούλες και χαρτόκουτα με εφόδια για τα θύματα των πυρκαγιών. Ό,τι μπορεί ο καθένας: τρόφιμα, νερό, γάζες, φάρμακα... Ο πιτσιρικάς που κατηφορίζει με το σκέιτμπόρντ του, δεν είναι πάνω από 12 χρόνων. Σταματάει στο απέναντι πεζοδρόμιο, παίρνει παραμάσχαλα το σκέιτμπορντ και κοιτάζει δειλά. Κάποια στιγμή πλησιάζει έναν ερυθροσταυρίτη.

- Μαζεύετε πράγματα γι' αυτούς που κάηκαν;
- Ναι
- Γάλατα παίρνετε;
- Ναι, αρκεί να είναι μακράς διαρκείας για να διατηρούνται.
- Δηλαδή, γάλα σε κονσέρβα κάνει;
- Κάνει.

Ο πιτσιρικάς δείχνει ικανοποιημένος από την απάντηση. Αφήνει κάτω το σκέιτμπορντ, βάζει τα χέρια στις τσέπες τού παντελονιού του, βγάζει δυο κονσέρβες συμπυκνωμένο γάλα και τις δίνει στον ερυθροσταυρίτη. Ύστερα ανεβαίνει πάλι στο σκέιτμπόρντ του και συνεχίζει το κατηφόρισμά του προς την παραλία...

------------------------------------------------------------


Στο μεταξύ, στο Twitter τούτη την ώρα οι τούρκοι έχουν αναδείξει τον τόπο #Yunanistan παγκοσμίως πρώτο σε επισκεψιμότητα. Σ' αυτό τον τόπο, ο απλοί τούρκοι πολίτες στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης σε μας, τους έλληνες γείτονές τους, για το κακό που μας βρήκε. Από κοντά, δημιουργήθηκαν κι άλλοι παρόμοιοι τόποι από τούρκους σε όλον τον κόσμο (#YunanistanYanıyor, #YunanistanaYardımEdelim, #GeçmişOlsunKomşu κλπ). Σημειωτέον ότι πολλοί προσπαθούν να γράψουν τα μηνύματά τους στα ελληνικά, για να τους καταλαβαίνουμε. Κάποιοι καταφεύγουν σε αυτόματο μεταφραστή. Είναι η πρώτη φορά που η αυτόματη μετάφραση μου φαίνεται κάθε άλλο παρά άθλια...

------------------------------------------------------------

"Η σκέψη μας είναι κοντά στα θύματα της εθνικής τραγωδίας που βιώνει η κοινωνία μας", δήλωσε ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών.

Συγγνώμη, πρόεδρε. Από την σκέψη των ελλήνων εφοπλιστών, προτιμώ χίλιες φορές την σκέψη των απλών τούρκων πολιτών.

------------------------------------------------------------

Αμβρόσιε, έχω και για σένα να πω μια κουβέντα. Και μάλιστα, θα απευθυνθώ στους αναγνώστες αυτού του ιστολογίου, χρησιμοποιώντας τα δικά σου λόγια:

"Όπου συναντάτε τον Αμβρόσιο, να τον φτύνετε!"

Μη μου κάνεις μήνυση. Άδικα θα ξοδευτείς. Υπάρχει δεδικασμένο και θα αθωωθώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ