17 Ιουλ 2018

Κέρκυρα: Με χημικά και ΜΑΤ «φυλάνε» τα σκουπίδια -Νέα επίθεση εναντίον των κατοίκων



Με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης απώθησαν για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις των ΜΑΤ του κατοίκους του Νεοχωρίου, που βρίσκονταν δίπλα από τα χωράφια τους, καθώς και αυτούς της Λευκίμμης, το βράδυ της Κυριακής 15 Ιούλη, σε προγραμματισμένη κινητοποίησή τους ενάντια στη λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη της Κέρκυρας.
Οι διαδηλωτές που βρίσκονται στην 23η ημέρα των κινητοποιήσεων συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο γήπεδο Νεοχωρίου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον ΧΥΤΑ και επιχείρησαν να φθάσουν στις εγκαταστάσεις του χώρου, αλλά δέχθηκαν χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Από τη χρήση των χημικών και των δακρυγόνων ένας κάτοικος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας με αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης προκλήθηκε πυρκαγιά σε παρακείμενο ελαιώνα η οποία σβήστηκε με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής.
Οι κάτοικοι της Λευκίμμης ζητούν να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ και να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι, από τα ξημερώματα της 26ης Ιούνη 2018, η περιοχή της Λευκίμμης έχει κατακλυστεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, μετατρέποντας την κωμόπολη σε στρατοκρατούμενη περιοχή.
Στην Κέρκυρα βρίσκονται δεκατρείς διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρή δύναμη από ομάδες ΟΠΚΕ που με τη βοήθεια και της πολυπληθής αστυνομικής δύναμης του νησιού, «φρουρούν» τη μεταφορά και εναπόθεση των δεματοποιήμενων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.
Η χθεσινή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων επιβεβαιώνεται ότι η παρουσία και μόνο των ΜΑΤ στην περιοχή αποτελεί πρόκληση για τους κατοίκους και ευθύνεται για τη δημιουργία των όποιων επεισοδίων έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Εξάλλου με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας (!) στον Περιφερειακό Λευκίμμης , από τη διασταύρωση Νεοχωρίου- Μελικίων ως την διασταύρωση Κάβου από 12:00 ώρα της 16-07-2018 έως την 12:00 ώρα της 23-07-2018.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ