14 Ιουλ 2018

Nέο έγκλημα στη Γάζα – Πρωινοί βομβαρδισμοί μετά από διαδήλωση που πνίγηκε στο αίμα 15χρονου αγοριού

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η πολιτική γενοκτονίας του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας και drones του ισραηλινιού στρατού έπληξαν θέσεις που ισχυρίζονται πως σχετίζονται με της Χαμάς.
Η επιχείρηση έχει το χαρακτήρα αντιποίνων για τον ελαφρύ τραυματισμό ισραηλινού στρατιώτη από θραύσματα χειροβομβίδας έξω από τη συνοριακή πόλη Ράφα, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. ΜΜΕ της Γάζας αναφέρουν πως ως απάντηση στη νέα αεροπορική επίθεση, Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν αυτοσχέδιες ρουκέτες και άνοιξαν πυρ με όλμους εναντίον του νότιου Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Θύματα δεν αναφέρονται μέχρι στιγμής ούτε από την πρωινή επιδρομή, ωστόσο η επίθεση έρχεται λίγες ώρες μετά τα νέα αιματηρά γεγονότα της Παρασκευής, όταν ένα αγόρι 15 ετών σκοτώθηκε και 220 ομοεθνείς του τραυματίστηκαν στο τείχος του Ισραήλ στα σύνορα με τα παλαιστινιακά εδάφη. 50 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η διαμαρτυρία αφορά τα σχέδια κατεδάφισης οικισμού βεδουίνων που σχεδιάζει το Ισραήλ.
Ο αριθμός των νεκρών, αποκλειστικά από την παλαιστινιακή πλευρά, ξεπερνά πλέον τους 140 από τότε που ξεκίνησε η νέα φάση όξυνσης στη Λωρίδας της Γάζας από τις 30 Μάρτη ως σήμερα και η λίστα του θανάτου μοιάζει δυστυχώς να μην έχει άμεσα ορατό τέλος.
Με πληροφορίες από 902. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ