15 Αυγ 2018

Τραμπούκικη εργοδοτική επίθεση στον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων της Cosco

Την τραμπούκικη επίθεση μπράβων της εργοδοσίας ενάντια στον πρόεδρό του, Μάρκο Μπεκρή, καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων στην COSCO.
Σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου, οι εργοδοτικοί μπράβοι με επικεφαλής το Βασίλη Παπαδόγγονα -όνομα και πράγμα για όσους θυμούνται την ιστορία του επιθέτου- επιτέθηκαν στον πρόεδρο την ώρα που αυτός ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στα ζητήματα που τους απασχολούν.
Το σωματείο δηλώνει πως δε θα ανεχτεί τους μηχανισμούς και τα τσιράκια της εργοδοσίας στο χώρο του λιμανιού και καλεί σε οργανωμένο, πιο αποφασιστικό κι ανυποχώρητο αγώνα για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων με ανθρώπινους όρους που να ικανοποιούν τα στοιχειώδη αιτήματα των εργατών.
Ανακοινώσεις καταγγελίας των τραμπούκων και συμπαράστασης στους εργαζόμενους και το Μάρκο Μπεκρή που βρέθηκε στο στόχαστρο της επίθεσης εξέδωσαν το ΕΚ Πειραιά, το Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής και Βοιωτίας και η Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών.
Το βασικό μήνυμα είναι κοινό και σαφές: κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, η τρομοκρατία δε θα περάσει. Θα την σπάσει ο μαζικός αγώνας των εργατών. Κι αυτό είναι που πρέπει να έχουν καθαρό στο μυαλό τους, να μην αφήνουν ούτε στιγμή εφησυχασμού, να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να βάλουν φρένο στις τραμπούκικες μεθόδους της εργοδοσίας και των τσιρακιών της.
Τίποτα δε χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται με αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ