11 Αυγ 2018

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ SUPER MARKET «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΤΗΣ ΑΧΑΡΑΒΗΣ




Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και όλο τον λαό το νέο εργοδοτικό έγκλημα που αυτήν την φορά συνέβη σε κατάστημα του super market «Δήμητρα» στην Αχαράβη. Το Σάββατο 4 Αυγούστου, καθώς 35χρονος συνάδελφος εκτελούσε εργασίες, χτυπήθηκε στο μάτι από γάντζο, που χρησιμοποιείται για το κρέμασμα κρεάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο συνάδελφος να χάσει το μάτι του και μέχρι τώρα να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Το νέο αυτό εργοδοτικό έγκλημα, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο τέτοιων εγκλημάτων που η εργοδοσία και το κράτος της τα χαρακτηρίζουν ως «εργατικά ατυχήματα»… Δυστυχώς και αυτό το τραγικό συμβάν δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός ή ένα μεμονωμένο περιστατικός και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στην «κακιά την ώρα» ή στο «κακό μας το ριζικό»…
Εξάλλου, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που συνάδελφός μας πέθανε εν ώρα εργασίας, σε αντίστοιχο «εργατικό ατύχημα» σε υποκατάστημα του Βασιλόπουλου στην Πάτρα. Η απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε συνδυασμό με την τοποθέτηση σε οποιοδήποτε πόστο, οποιουδήποτε εργαζόμενου, ακόμα και αν δεν έχει καμία σχέση με αυτό, ανάλογα με το πώς εξυπηρετεί την κερδοφορία της εργοδοσίας (εργαζόμενοι πολυμηχανήματα), η εντατικοποίηση της δουλειάς και η ελαστικοποίηση των ωραρίων λειτουργίας, η αύξηση με μια λέξη της εκμετάλλευσης που βιώνουν οι εργαζόμενοι αποτελούν τις βασικές αιτίες τέτοιων «εργατικών ατυχημάτων». Θυμίζουμε ότι το Σωματείο μας έχει επανειλημμένα καταγγείλει την εντατικοποίηση και την ελαστικοποίηση των ωραρίων λειτουργίας και στην συγκεκριμένη αλυσίδα super market. Δεν είναι λίγες επίσης οι καταγγελίες που έχουμε από συναδέλφους για την εκδικητική στάση της εργοδοσίας του super market «Δήμητρα» (βλέπε δυσμενείς μεταθέσεις, απολύσεις κ.λπ.) απέναντι σε όσους σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν το αυτονόητα, να δουλεύουν ανθρώπινα ωράρια, να δουλεύουν στο αντικείμενο της σύμβασής τους, να πληρώνονται τις υπερωρίες τους κ.ά.  Στην ουσία δηλαδή πρόκειται για προαναγγελθέντα εγκλήματα, για ανθρωποθυσίες στον βωμό της αύξησης της κερδοφορίας του μεγαλοεπιχειρηματία, του ανταγωνισμού του με άλλα μεγάλα αφεντικά για το ποιος θα επικρατήσει.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά με τον πλέον τραγικό τρόπο αυτό που το Σωματείο μας τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση, ότι δηλαδή το μόνο κριτήριο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι η αύξηση της κερδοφορίας τους και όχι ο τόπος καταγωγής. Ότι για να αυγατίσουν τα κέρδη τους προαπαιτούμενο αποτελεί η αύξηση της δικής μας εκμετάλλευσης.
Αέρα στα πανιά της μεγαλοεργοδοσίας δίνουν όλοι οι αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, από όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ. Από όλα τα μέτρα που πήραν και όλα τα νέα που ετοιμάζονται να προσθέσουν στα παλιά.
Αυτό είναι το περιεχόμενο της «ανάπτυξής» τους και της «επιστροφής στην κανονικότητα». Κέρδη για τα μεγάλα αφεντικά, φτώχεια, εξαθλίωση, «ατυχήματα» ακόμα και θάνατος για τους πολλούς, τους παραγωγούς όλου του πλούτου!
Είναι ξεκάθαρο πια και στον πιο δύσπιστο ότι η «ανάπτυξή» τους είναι βαμμένη με το δικό μας αίμα! Συνάδελφοι, δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Δεν περιμένουμε να πέσουμε εμείς ή κάποιος δικός μας, το επόμενο θύμα της ακόρεστης δίψας των μεγάλων αφεντικών για ολοένα και περισσότερα πλούτη. Παίρνουμε την ζωή μας στα δικά μας χέρια, οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας και παλεύουμε μέσα από αυτό για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που θα προστατεύουν την υγεία και την ζωή μας, για ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες εργασίας, για Συλλογικές Συμβάσεις, για ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, για κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων που έχουν ψηφίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, για να ανοίξουμε τον δρόμο που οδηγεί στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και στην οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.














ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ
Web: http://sidypker.blogspot.gr
FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon
Τηλ.: 6978404989

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ