8 Σεπ 2018

«Ε, Τσάρλυ, τραβήξου από τον ήλιο»* (Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι)





Από herko στο Σεπ 8, 2018 Απόψεις

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές βομβαρδίζουν ανά την υφήλιο. Διαλύουν χώρες, εξολοθρεύουν λαούς, αφανίζουν πολιτισμούς. Οι Γάλλοι βομβαρδίζουν κι αυτοί. Το ίδιο και οι Άγγλοι με τη μισοδιαλυμένη χώρα τους και τον ξιπασμό υπεραιωνόβιας φτιασιδωμένης πόρνης. Οι Γερμανοί μας δίνουν αυτοκίνητα και παίρνουν τον πλούτο της χώρας μας. Ο ένας θεωρεί τον Χίτλερ και τολμάει να το δηλώσει… δημοκράτη (Ουκρανός κυβερνητικός παράγοντας), η άλλη προτείνει να προχωρούν σ’ ευθανασία για τους γέρους και τους ανήμπορους (υπουργός από τις Βαλτικές χώρες) και μένει ασύλληπτη, τρίτος ζητά να τουφεκίζονται οι αριστεροί (υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας) και θα ψηφιστεί από κόσμο. Ακροδεξιοί βρίσκονται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Ο φασισμός ξεπλένεται και η ιστορία ξαναγράφεται. Στις ίδιες χώρες οι κομμουνιστές είναι υπό διωγμό.


Εκατομμύρια πρόσφυγες πολέμων και εκατομμύρια μετανάστες. Στη χώρα μας εκατοντάδες άνθρωποι ξοφλημένοι, άλλοι αυτοκτονούν, καθημερινά δολοφονούν στα εργοστάσια και στα καράβια τους, πεθαίνουμε παρατημένοι στα αποσαθρωμένα νοσοκομεία, κάποιους τους πνίγουν, άλλους τους καίνε. Η γκεμπελίστικη προπαγάνδα, απ’ την κυβέρνηση του δουλοπρεπούς τσογλανιού, δίνει και παίρνει. Το ξεπούλημα της χώρας, ο ξεδιάντροπος και απροκάλυπτος αμερικανοδουλισμός που έχει αποτινάξει κάθε πρόσχημα, η αξιοπρέπεια που έχει πιάσει πάτο. Φτάσαμε, ακόμη και η απερίφραστη δήλωση, πριν από χρόνια, του «ανήκομεν εις την Δύσιν» του γέρου Καραμανλή, φαντάζει αξιοπρεπέστερη.

Η εκμαυλισμένη, ξεπουλημένη και γοργά εκφασιζόμενη κυβέρνηση των Συριζοακροδεξιών έχει πιάσει πάτο. Ανακηρύσσει τη χώρα σε 52η πολιτεία των ΗΠΑ. Η προηγούμενη είναι το Πουέρτο Ρίκο.

Γνωρίζετε τι έκαναν στις Πορτορικανές; Πριν μισό αιώνα τις κατέστησαν πειραματόζωα σε πανεθνικά πειράματα και δοκιμές για τα αντισυλληπτικά. Σ’ εμάς δοκίμασαν τις βόμβες ναπάλμ, αργότερα μας γέμισαν φέρετρα από τον πόλεμο της Κορέας και πιο πρόσφατα καρκινοπαθείς από το απεμπλουτισμένο ουράνιο που πότισαν την διαλυμένη Γιουγκοσλαβία. Σήμερα πειραματίζονται με τις αντοχές μας λίγο πριν την εξαφάνισή μας. Σε λίγο θα μας πυροβολούν. Είτε οι ίδιο οι Αμερικάνοι, είτε οι Έλληνες υπηρέτες τους. Αυτό με την πολιτική τους είναι νομοτελειακό να συμβεί.

Ο φασισμός παίρνει κεφάλι. Στη φάση που βρίσκεται ο καπιταλισμός, ο φασισμός φαντάζει σωσίβιό του. Πρέπει να τους σταματήσουμε, όσο είναι καιρός. Πίσω δεν έχει άλλο. Και μπρος μας έρχονται μαύρες μέρες. Τόσο μαύρες που οι νύχτες του μακάριου ύπνου φαντάζουν φωτεινές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ