29 Οκτ 2018

4η Διεθνής mail art Έκθεση “THE POST” από τη mellifera

Η τέχνη είναι επικοινωνία, δίαυλος ανταλλαγής ιδεών, πανανθρώπινος κώδικας, πέρα από διαφορές γλώσσας, θρησκείας και ιδεολογίας. Μέσα σ’ αυτό το ελεύθερο πνεύμα γεννιέται στη δεκαετία του 50 η mail art , ένα καλλιτεχνικό κίνημα βασισμένο στην αποστολή μικρού μεγέθους έργων τέχνης, μέσω ταχυδρομείου.
Κάρτες, κολλάζ, ανακυκλωμένες φωτογραφίες και αντικείμενα, σφραγίδες, χρώματα αλλά και μουσική (sound art), ποίηση και γενικότερα ό, τι μπορεί να μπει σε ένα φάκελο και να ταχυδρομηθεί, είναι mail art.
4η Διεθνής mail art Έκθεση "THE POST" από τη mellifera
4η Διεθνής mail art Έκθεση “THE POST” από τη mellifera
Ο Νίκος Αγκορτσάς και η Μαρία Χωριανοπούλου, ιδρυτές της mellifera, διοργανώνουν  για τέταρτη φορά Διεθνή Έκθεση mail art, με θέμα THE POST (Το Ταχυδρομείο).
Συνολικά συμμετέχουν με 325 έργα, 181 καλλιτέχνες από 37 χώρες.Η έκθεση συνδυάζεται  με τα 190 χρόνια από την ίδρυση των Ελληνικών Ταχυδρομείων και αποτελεί μια μικρή ένδειξη τιμής στην προσφορά του έλληνα ταχυδρόμου, για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της ανθρώπινης επικοινωνίας.
Σε μια έκθεση mail art δεν υπάρχει κριτική επιτροπή, δεν υπάρχει λογοκρισία, ούτε οικονομική εισφορά και εκτίθενται όλα τα έργα, αρκεί να μην είναι υβριστικά, ρατσιστικά ή σεξιστικά.Στον αντίποδα του χρηματιστηρίου τέχνης, τα έργα mail art δεν πωλούνται.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3/11/2018 στις 8:30μ.μ. στη γκαλερί ΗΩΣ, Χέυδεν 38 – Πλατεία Βικτωρίας.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και το Σάββατο 10/11/2018 και θα πραγματοποιηθούν δωρεάν mail art εργαστήρια από τηmail artist Μαρία Χωριανοπούλου.

Πληροφορίες: Μαρία Χωριανοπούλου 6972176500
http://resistmailartfestival.blogspot.gr
http://mellifera-action.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ