4 Οκτ 2018

Τα αραβικά σε κάνουν ισλαμιστή και τρομοκράτη ισχυρίζεται σύμμαχος της Λεπέν


Νέα διάσταση στον όρο ισλαμοφοβία έδωσε ο πρόεδρος του δεξιού κόμματος Debout la France, Νικολά Ντυπόν-Αινιάν, που ως υποψήφιος πρόεδρος  στο δεύτερο γύρο των περσινών γαλλικών προεδρικών εκλογών είχε στηρίξει τη Λεπέν του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Μιλώντας λοιπόν σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ούτε λίγο-ούτε πολύ πως το πρόβλημα με την εκμάθηση αραβικών είναι πως ενθαρρύνει την  ισλαμοποίηση και ίσως την τρομοκρατία. Συγκεκριμένα, σε συζήτηση για την ανάγκη η μη ενθάρρυνσης διδασκαλίας των αραβικών στα γαλλικά σχολεία, τόνισε πως “‘Οταν μια χώρα έχει πρόβλημα ενσωμάτωσης, όταν μια χώρα έχει γενιές που μιλούν αραβικά στο σπίτι και μιλούν άσχημα τα γαλλικά, λέω ότι προτεραιότητα στις γειτονιές είναι η εκμάθηση γαλλικών”. Ακολούθησε η εξής στιχομυθία με το δημοσιογράφο:
-Όταν μαθαίνουμε αραβικά γινόμαστε ισλαμιστές και συνεπώς τρομοκράτες;
-Υπάρχει ο κίνδυνος, το πιστεύω.
Η δήλωση ξεσήκωσε κύματα θυμηδίας στα γαλλικά ΜΚΔ, που μετέφεραν το συλλογισμό του Αινιά και σε περιπτώσεις άλλων γλωσσών, όπως “Ο κίνδυνος με την εκμάθηση γερμανικών είναι να γίνεις ναζί και ίσως να φοράς πέδιλα με κάλτσες”, “ο κίνδυνος με τα ιταλικά είναι να γεμίσουμε αντιπάστι και να γίνουμε πιτσαδόροι” και “εγώ έμαθα λατινικά κι από τότε νιώθω υποχρεωμένος να φοράω τήβεννο και να διοργανώνων μονομαχίες σε αμφιθέατρα”.
Μόνο ας του πει κάποιος με τρόπο ότι υπάρχουν και αραβόφωνοι χριστιανοί, οπότε ελλοχεύει και ο σημαντικός κίνδυνος τα αραβικά να σε κάνουν κόπτη, ορθόδοξο ή μαρωνίτη.
Με πληροφορίες από ouest-france.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ