26 Οκτ 2018

Έτσι βαράει η Αριστερά – Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία

Μη μου πείτε πως δεν προσέξατε και σεις τη διαφορά αντιμετώπισης που είχε η υποδοχή μαθητών και φοιτητών απ’το Γαβρόγλου στο υπουργείο παιδείας, σε σχέση με το παρελθόν και την επάρατο δεξιά. Μπορεί να μην είχε αγγελάκια που έραιναν με ροδοπέταλα το διάβα των μαθητών, αλλά μιλάμε για πολιτικό χάσμα. Αν τυχόν σας διέφυγε, το επισημαίνει το κουτί της Πανδώρας, και το βίντεο που ετοίμασε ένα συριζοτρολ. Ο βήχας και το ηθικό πλεονέκτημα δεν κρύβονται.  Όταν είσαι αριστερός, με ηθικό πλεονέκτημα, αυτό ξεχειλίζει και φαίνεται παντού. Ακόμα κι όταν…εισβάλλει – μα τι αριστερή ορολογία! – η άγρια νεολαία στο γραφείο σου.
Ακόμα κι όταν κλειδαμπαρώνεσαι στο γραφείο σου, για να μη συναντήσεις τους μαθητές και τους φοιτητές γιατί δεν έχεις τίποτε να πεις στα δίκαια αιτήματά τους.
Ακόμα κι όταν όλες τις άλλες φορές τους είχες υποδεχτεί με ΜΑΤ και δακρυγόνα, για να εκπαιδευτούν από μικροί στο μάθημα της καταστολής, που θα συναντούν μπροστά τους σε όλη τους τη ζωή (η γνώση αυτή δε σταματάει, είναι σα δια βίου μάθηση). Όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενοι.
Ακόμα κι όταν ψάχνεις να βρεις ποιοι τους υποκίνησαν, γιατί προφανώς από μόνοι τους δε θα έκαναν τίποτε, είναι άβουλες μαριονέτες, χωρίς δική τους κρίση και χωρίς προβλήματα. Ακριβώς δηλαδή ότι έκαναν κι οι δεξιοί.
Ακόμα κι όταν ετοιμάζεις ένα σχολείο – εξεταστικό μαραθώνιο, στα μέτρα της παραπαιδείας, πτυχία χωρίς επάρκεια και δικαιώματα. Όπως ακριβώς και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αν τώρα εσείς δε διακρίνετε πίσω από αυτές τις συμπτώσεις τις μεγάλες διαφορές της κυβέρνησης απ΄την αντιπολίτευση, (που της κάνει κριτική για το ακατάστατο γραφείο του Γαβρόγλου) και το τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα που της προσφέρουν τα αριστερά ΜΑΤ και η αριστερή παραπαιδεία, τότε είστε βαλτοί και θέλετε να έρθει ο Κούλης. Και ο Φορτσάκης…Φόρτσα Σύριζα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ