30 Νοε 2018

Εισβολή κουκουλοφόρων Χρυσαυγιτών στο Καπετανάκειο Λύκειο Ηρακλείου για αντιφασιστικό πανώ

Επίθεση χρυσαυγιτών στο 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου, το ιστορικό Καπετανάκειο, πραγματοποιήθηκε χθες από ομάδα τριάντα περίπου κουκολουφόρων , επειδή οι μαθητές όχι μόνο αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στις εθνικιστικές καταλήψεις χθες , αλλά ανάρτησαν πανό με σύνθημα «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία».
Οι κουκουλοφόροι μπούκαραν μεσημεριανές ώρες στο σχολείο και σύμφωνα με μαρτυρίες έσκισαν το πανώ, άρχισαν να πετούν πέτρες στους μαθητές και τους απειλούσαν φωνάζοντας «Θα σας κάψουμε», «Δε θα μείνει κανένας μαθητής μέσα στο σχολείο» κααι άλλα παρόμοια. Την ώρα εκείνη γινόταν μάθημα, ενώ κάποιες τάξεις παρακολουθούσαν το μάθημα της γυμναστικής. Η είσοδος των φασιστών στο κτίριο αποτράπηκε από την παρέμβαση του φύλακα, που έκλεισε τις πόρτες όταν είδε τους κουκουλοφόρους να σκίζουν το πανώ. Η ταυτότητα των δραστών έγινε σαφής πέρα από κάθε αμφιβολία, καθώς φώναξαν τουλάχιστον δύο φορές το σύνθημα «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου ειδοποίησε με sms τους γονείς να συνοδεύσουν σήμερα α παιδιά τους στο Λύκειο, ενώ μητέρα σχολίαζε:
«Πως γίνεται να ζούμε σε μία δημοκρατική κοινωνία και να υπάρχουν περιστατικά όπου ο εκφοβισμός που προκαλούν φασιστικές ομάδες να είναι μεγαλύτερος από όταν ζούσαμε στη Χούντα;».
Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών του Νόμου Ηρακλείου, όπου σημειώνει μεταξύ άλλων:
«την ημέρα της διοργάνωσης των υποκινούμενων από τους φασιστικούς κύκλους εθνικιστικών συλλαλητηρίων, επέλεξε η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής να κάνει επίδειξη τρομοκρατικής δράσης έναντι των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Καπετανάκειου», με στόχο «να απειλήσει και  να εκφοβίσει το μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα».
Την επίθεση κατήγγειλε επίσης η Ένωση Συλλόγου Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, που αναφέρει:
“Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων φασιστοειδών σήμερα ενάντια στους μαθητές του Καπετανάκειου Γυμνασίου-Λυκείου! Ομάδα κουκουλοφόρων διαφόρων ηλικιών, κρατώντας κράνη και έχοντας και τα απαραίτητα “πολεμοφόδια” με ύβρεις και χειρονομίες επιτέθηκαν στους αμυνόμενους μαθητές ενώ κατέβασαν το αντιφασιστικό πανό που με απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του Λυκείου είχε αναρτηθεί έξω από το σχολείο.
Η επίθεσή τους όμως δεν έμεινε αναπάντητη! Δυναμικά και συντονισμένα σύσσωμη η σχολική κοινότητα απάντησε στην ενέδρα που στήθηκε έξω από το σχολείο!
Οι μαθητές σήμερα σε μια σειρά σχολείων του Δήμου Ηρακλείου, με πνεύμα ωριμότητας δεν επέτρεψαν στους εθνικιστές και στους φασίστες να διεισδύσουν στα σχολεία τους. Δεν άφησαν στο μίσος να μολύνει τις ψυχές τους. Έβαλαν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, για τις οποίες από την αρχή της χρονιάς αγωνίζονται.
Οι μαθητές με δυναμισμό γύρισαν την πλάτη στην ενορχηστρωμένη δράση εξωσχολικών ατόμων που πρόσκεινται σε ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα.
Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εδραιώσει την συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο στόχο έχει την  συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε  της γειτονικής  χώρας,  αυτοί οι κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές  ακραίες λυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τη χώρα και το λαό μας, αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον.
Η ελπίδα βρίσκεται στην κοινή πάλη των λαών και της νεολαίας κόντρα σε πολεμοκάπηλους και εθνικιστές, σε κυβερνήσεις και εκμεταλλευτές. Αυτοί που βάζουν τους λαούς να σφάζονται, είναι οι ίδιοι που φέρανε τα σχολεία στην κατάσταση αυτή.
Οργανωμένα οι γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα σημαντικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, όπως οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, τα διδακτικά κενά, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η μεταφορά των μαθητών, η κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ, η σχολική στέγη, κ.ά.
Και στο Καπετανάκειο και σε κάθε σχολείο θα είμαστε πάντα παρόντες, μαθητές και γονείς, και θα εξωστρακίζουμε κάθε ναζιστική ή φασιστική απειλή. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο φόβος, το μίσος των εθνικιστών και το διαίρει και βασίλευε της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.
Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τη θρασύδειλη επίθεση των φασιστοειδών στο Καπετάκειο Γυμνάσιο-Λύκειο και να διατρανώσουμε:
Έξω οι φασίστες από τα σχολεια !
Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών !
Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!”
Με πληροφορίες από neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ