1 Νοε 2018

Δολοφονία ηγετικού στελέχους του ΚΚ Βενεζουέλας καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας του κόμματος

Με μαφιόζικο τρόπο βρήκαν τραγικό θάνατο χθες ο Λουίς Φαχάρδο, επικεφαλής του ΚΚ Βενεζουέλας στην περιοχή Μέριδα, μέλος της ΚΕ του κόμματος και αγροτιστής ηγέτης, μαζί με το γαμπρό του. Επέστρεφαν σπίτι τους με μοτοσυκλέτα όταν δέχτηκαν ομαδικά πυρά από κινούμενο όχημα.
Όπως καταγγέλλει ο γ.γ του κόμματος, Όσκαρ Φιγκέρα, ο Φαχάρδο είχε δεχτεί πολλές φορές απειλές για τη ζωή του, απειλές γνωστές στις αρχές, οι οποίες ωστόσο δεν έλαβαν κανένα μέτρο για την προστασία του. Ως ενόχους ο Φιγκέρα υποδεικνύει τους μεγαλογαιοκτήμονες, μέλη της αστυνομίας όπως και πολιτικούς που τον είχαν απειλήσει δημόσια. Τέλος απαιτεί από την κυβέρνηση της χώρας να διαλευκάνει άμεσα τη δολοφονία και να τιμωρήσει τους δράστες. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Σύντροφοι, πληροφορηθήκαμε ότι χθες στις εννέα το βράδυ, δολοφονήθηκε ο σύντροφός μας Λουίς Φαχάρδο, όταν κατευθυνόταν προς το σπίτι του, στην περιοχή Λας Πάλμας, Νουέβα Βολίβια της περιφέρειας Μέριδα.
Ο σύντροφος Λουίς Φαχάρδο επέστρεφε μαζί με τον γαμπρό του στο σπίτι του με μοτοσυκλέτα, όταν δέχτηκαν καταιγισμό πυροβολισμών από κινούμενο όχημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο.
Η Εθνική Ηγεσία του PCV κατήγγειλε άπειρες φορές τις απειλές κατά της ζωής του μαχητικού μας συντρόφου Φαχάρδο, χωρίς οι αρχές, χωρίς οι αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας και να αποτρέψουν τη δολοφονία.
Καθιστούμε υπεύθυνους της δολοφονίας του συντρόφου μας, τους γαιοκτήμονες της περιοχής, την Αστυνομία και τους διεφθαρμένους πολιτικούς που τον απειλούσαν δημόσια. Απαιτούμε από την κυβέρνηση μία έρευνα σε βάθος και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων,
Θα προχωρήσουμε σε καμπάνια καταγγελίας αυτής της δολοφονίας, ενός κεντρικού στελέχους του PCV και μαχητικού ηγέτη της αγροτιάς της Βενεζουέλας.
ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΛΟΥΙΣ ΦΑΧΑΡΔΟ!
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ !
1 Νοεμβρίου 2018
Όσκαρ Φιγκέρα, Γενικός Γραμματέας του ΚΚ Βενεζουέλας
(μετάφραση ανακοίνωσης από: prensa-rebelde.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ