13 Νοε 2018

Ουκρανοί φασίστες εκπαιδεύουν Αμερικανούς Νεοναζί!

 (vid)

Αμερικανοί νεοναζί που ταξίδεψαν στην Ουκρανία για να τιμήσουν την επέτειο της εισβολής του Χίτλερ στην ΕΣΣΔ έλαβαν εκπαίδευση από το Τάγμα Αζόφ

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του FBI λευκοί ακροδεξιοί Αμερικάνοι εκπαιδεύονται από το τάγμα Αζόφ των νεοναζί της Ουκρανίας, το οποίο παίρνει χρηματοδότηση από την σημερινή κυβέρνηση της Ουκρανίας, καθώς και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Το τάγμα Αζόφ έχει πάρει όπλα από την ισραηλινή κυβέρνηση γράφει το Mintpress.
Ουκρανοί φασίστες εκπαιδεύουν Αμερικανούς ΝεοναζίΣύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCR), το τάγμα είναι υπεύθυνο για εγκλήματα πολέμου, όπως μαζική λεηλασία, ξυλοδαρμούς αμάχων, απαγωγές δημοσιογράφων και χρήση βασανιστηρίων όπως ηλεκτροπληξία και εικονικοί πνιγμοί.
Αρχικά το τάγμα ήταν μια παραστρατιωτική ομάδα από Ουκρανούς εθνικιστές που συνδέονταν με την ναζιστική «Εθνικοσοσιαλιστική Συνέλευση».
Κατόπιν ενσωματώθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας σαν τμήμα της εθνικής φρουράς της χώρας.
Ο ιδρυτής του τάγματος Andrey Bilitsky, που είναι σήμερα μέλος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, είπε κάποτε ότι:
«Η ιστορική αποστολή του έθνους μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι να οδηγήσει την λευκή φυλή του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία για την επιβίωσή της».
Παρά τη συγχώνευση του Τάγματος του Αζόφ με την Ουκρανική κυβέρνηση, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν στρατιωτικά την Ουκρανία με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο όνομα της:
«Ασφάλειας, μέσω προγραμματισμού, και τεχνικής βοήθεια,» σε μεγάλο βαθμό, στο όνομα της καταπολέμησης της «Ρωσικής επιθετικότητας»
Ουκρανοί φασίστες εκπαιδεύουν Αμερικανούς ΝεοναζίΗ συνεργασία μεταξύ του στρατού των ΗΠΑ και του Τάγματος έχει αναφερθεί πολλές φορές από το 2015, όπως όταν ένα μέλος του Τάγματος δήλωσε στην Daily Beast το 2015 για την:
«Εμπειρία του Τάγματος με τους εκπαιδευτές και τους εθελοντές των ΗΠΑ, και ανέφερε ακόμη τους εθελοντές μηχανικούς και γιατρούς των ΗΠΑ που εξακολουθούν να τους βοηθούν».
Όταν η είδηση αυτής της στενής συνεργασίας με τους φασίστες προκάλεσε κατακραυγή στις ΗΠΑ, η διοίκηση του Ομπάμα προσπάθησε να μειώσει την βοήθεια στο Κογκρέσο.
Η Αμερικάνικη βοήθεια προς το Τάγμα του Αζόφ διακόπηκε μονάχα για ένα χρόνο.
Η έκθεση-κατηγορητήριο του FBI, που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες, τον περασμένο μήνα, αναφέρει ότι τέσσερα μέλη του ρατσιστικού κινήματος (RAM) συμμετείχαν σε:
«Βίαιες επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών»,
σε αρκετές λευκές εθνικιστικές και ρατσιστικές εκδηλώσεις σε όλη την ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της εκδήλωσης των ακροδεξιών για «Ενώση για το δίκαιο» στην Charlottesville πέρυσι, όπου σκοτώθηκε μια διαδηλώτρια.
Σημειωτέον πως τότε τους νεοναζί κάλυψε πλήρως με τις δηλώσεις του ο Τραμπ.
Έγγραφα της προανάκρισης του Δικαστηρίου αναφέρονται στο RAM ως μια:
«Λευκή εξτρεμιστική ομάδα που αυτοπαρουσιάζεται σαν ομάδα ενός νέου εθνικιστικού κινήματος για την υπεροχή της λευκής ταυτότητας, έτοιμη για μάχη».
Το κατηγορητήριο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις πιο πρόσφατες δραστηριότητες του αρχηγού της ομάδας ιδιαίτερα στο ταξίδι του στην Ευρώπη όπου ταξίδεψε στην Γερμανία, Ουκρανία, και την Ιταλία:
«Για να συναντηθεί με μέλη των εξτρεμιστικών ευρωπαϊκών ομάδων λευκής υπεροχής».

Ουκρανοί φασίστες εκπαιδεύουν Αμερικανούς Νεοναζί
Μέλη του R.A.M. σε ρατσιστική διαδήλωση

Το FBI διαπιστώνει ότι ένα από τα άτομα με τα οποία συναντήθηκε σε αυτό το ταξίδι ήταν ο Olena Semenyaka, υπεύθυνος του Διεθνούς τμήματος της Εθνικοσοσιαλιστικής Συνέλευσης του ουκρανικού ναζιστικού κόμματος τμήμα του οποίου είναι το Τάγμα.
Η έκθεση προσθέτει ότι το Τάγμα του Αζόφ, συμμετείχε στην εκπαίδευση και την κατάρτηση των ρατσιστικών οργανώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών «λευκής υπεροχής» όπως το RAM.

Ότι σπέρνεις θα θερίσεις.

Η ικανότητα του Τάγματος του Αζόφ να παρέχει εκπαίδευση και κατάρτιση στις ακροδεξιές ομάδες των ΗΠΑ είναι μια απόδειξη για την εξέχουσα θέση που κατέχει στην ακροδεξιά και στους κύκλους των νεοναζί.
Ωστόσο η εξέχουσα θέση των νεοναζιστών της Ουκρανίας είναι το άμεσο αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.
Οι φασίστες του τάγματος συνεχίζουν να παίρνουν όπλα από τους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ.

Ουκρανοί φασίστες εκπαιδεύουν Αμερικανούς Νεοναζί
Ο John McCain σε μια εκδήλωση με τον Tyahnybok, ηγέτη του εθνικιστικού Κόμματος Svoboda στο Κίεβο (15/12/2013)

Όπως ο δημοσιογράφος Max Blumenthal έχει γράψει στο παρελθόν, το Ισραήλ έχει:
«Μακρά ιστορία στο να λειτουργεί ως ένα είδος μεσολαβητή για τις ΗΠΑ όταν πρόκειται να οπλίσει δυνάμεις που διαπράττουν εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ή που είναι φασιστικές».
Το κατηγορητήριο εναντίον μελών του RAM δείχνει, πως η βοήθεια που έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν οι ΗΠΑ στους φασίστες της Ουκρανίας επιστρέφει στην φωλιά της με την μορφή εκπαίδευσης και κατάρτησης των εγχώριων φασιστών που πιστευουν στην ανωτερότητα της λευκής φυλής.
Αυτή η συνέπεια παίρνει μια ακόμη πιο ανησυχητική διάσταση, δεδομένου ότι η διοίκηση του Τραμπ έχει μειώσει την χρηματοδότηση για την αναχαίτιση εσωτερικών απειλών τρόμου,
όπως αυτές των λευκών ρατσιστών, αντίθετα εστιάζει την προσοχή σχεδόν αποκλειστικά στον Ισλαμικό εξτρεμισμό και στους μετανάστες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός οπλίζει φασιστικές, ναζιστικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων του στον διεθνή αναταγωνισμό.
Το φίδι που εκκόλαψε επιστρέφει και δαγκώνει το χέρι που το τάϊσε.

Ουκρανοί φασίστες εκπαιδεύουν Αμερικανούς Νεοναζί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ