3 Νοε 2018

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από την υπερψήφιση των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία, που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το νόμο «Βρούτση-Αχτσιόγλου» που καταργεί τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, τους νόμους που μονιμοποιούν και τα τρία μνημόνια, που καταργούν την αργία της Κυριακής, που μονιμοποιούν την εργασιακή ζούγκλα και συνολικά σειρά νόμων που ενισχύουν το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων και των μεγαλοεργοδοτών και άλλη μία κυβερνητική φιέστα, σαν αυτές που έχει διοργανώσει σε ολόκληρη την χώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ετοιμάζουν για το Σάββατο 3 Νοέμβρη με την παρουσία του υπουργού παιδείας Γαβρόγλου. Άλλη μία φιέστα για να μας πείσουν ότι από την ανάπτυξη των μεγάλων αφεντικών όλο και κάτι θα έχουμε να κερδίσουμε οι εργαζόμενοι.
Την «ανάπτυξη» αυτήν την βιώσαμε στο πετσί μας για άλλη μία χρονιά και στο νησί μας, με την ένταση της εκμετάλλευσης κάθε εργαζόμενου, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
Αποτελεί όμως περισσή πρόκληση, αυτή η νέα κυβερνητική φιέστα, να γίνεται στο Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας, το σπίτι των εργαζόμενων του νησιού μας. Όπως λέει ο σοφός λαός μας «φέρνουν τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα».
Πρωτεργάτης αυτής της διοργάνωσης είναι ο αυτόκλητος ψευδοπρόεδρος Γονέων Κασίμης και η εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που εντελώς αυθαίρετα έδωσε την άδειά της γι’ αυτήν την φιέστα, βάζοντας πλάτη για ακόμα μια φορά στην κυβερνητική πολιτική. Είναι οι ίδιοι που κλείνουν τις πόρτες του ΕΚΚ στους εργαζόμενους, στα παιδιά τους, στα ταξικά Σωματεία, στο Π.Α.ΜΕ.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός παιδείας έρχεται να διαφημίσει αυτήν την φορά το «νέο λύκειο» των πετσοκομμένων δαπανών για την παιδεία, ένα σχολείο για λίγους, που πετάει έξω τα παιδιά των εργατικών και λαϊκών οικογενειών ενώ θα έπρεπε να απολογηθεί για τα κενά στα σχολεία, το κόψιμο των ολιγομελών τμημάτων, το πλημμυρισμένο πανεπιστήμιο, τις εστίες, τα δίδακτρα κ.λπ.
Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους προκλήσεις δε μπορούν να μείνουν αναπάντητες και είναι προφανές ότι δεν θα επιτρέψουμε στον υπουργό και στους βαστάζους του να βεβηλώσουν τον χώρο του ΕΚΚ.
Η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους δασκάλους, τους καθηγητές, όλο τον λαό του νησιού μας να εμποδίσουν την νέα αυτήν κυβερνητική φιέστα. Τους καλούμε να συσπειρωθούν στα ταξικά Σωματεία του νησιού μας και να περιφρουρήσουν τον χώρο του Εργατικού Κέντρου.
Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ