7 Νοε 2018

“Ακροαριστερoί στο SPD” – Πόδι πήρε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Συνταγματικής Προστασίας της Γερμανίας μετά από μήνες κατακραυγής

O Χανς – Γκέοργκ Μάασεν, μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της υπηρεσίας συνταγματικής προστασίας στη Γερμανία απασχολεί εδώ και καιρό τα γερμανικά ΜΜΕ με τις πράξεις και τις δηλώσεις του, που αβαντάρουν ανοιχτά την ξενοφοβική ακροδεξιά στη χώρα. Αποκορύφωμα ήταν η αμφισβήτηση της γνησιότητας ενός βίντεο που έδειχνε επιθέσεις ακροδεξιών σε μετανάστες και άλλους διαφωνούντες, στη διάρκεια ξενοφοβικών διαδηλώσεων στην πόλη Κέμνιτς, μετά το μαχαίρωμα ενός 35χρονου Γερμανού που φέρεται να έγινε από Σύρους πρόσφυγες. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, είχε δηλώσει τότε πως “Έχω ζήσει ήδη αρκετά από χειραγώγηση των γερμανικών ΜΜΕ και ρωσική παραπληροφόρηση. Αλλά το ότι πολιτικοί και μίντια εφευρίσκουν μόνοι τους “Κυνήγια μίσους” (σ.σ εννοεί τις επιθέσεις του βίντεο), ή τουλάχιστον αναμεταδίδουν χωρίς διασταύρωση αυτή την ψεύτικη είδηση, συνιστά για μένα μια νέα ποιότητα fake news στη Γερμανία. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της πόλης δεν είχαν υπάρξει ακροδεξιές καταδιώξεις στο Κέμνιτες.
Παρότι η γερμανική κυβέρνηση και ειδικότερα ο συντηρητικός χριστιανοκοινωνιστής υπουργός εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ είχαν δεχτεί έντονη κριτική και πίεση για απομάκρυνση του Μάασεν, η τελευταία ήρθε μόλις χθες, κι αυτό όχι για τη συγκάλυψη ακροδεξιών επιθέσεων, αλλά για δηλώσεις που φέρεται να έκανε στις 18 Οκτώβρη σε ομιλία του ενώπιον αρχηγών μυστικών υπηρεσιών στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Εκεί ο Μάασεν δήλωσε πως υπάρχουν “ακροαριστερές δυνάμεις στο  SPD” , κυβερνητικό εταίρο των χριστιανοδημοκρατών και χριστιανοκοινωνιστών, κι ότι του συμβάν τον περασμένο Αύγουστο χρησιμοποιήθηκε από αυτές τις δυνάμεις ως πρόσχημα για να προκαλέσουν ρήξη στην κυβερνητική συμμαχία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβρη τα κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας είχαν συμφωνήσει να “τιμωρήσουν” το Μάασεν για τις δηλώσεις του με το βίντεο, μεταθέτοντάς τον από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στη θέση του Κρατικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών. Όταν κι αυτό το κομπρεμί προκάλεσε τεράστιο θόρυβο σε ΜΜΕ κι αντιπολίτευση, αναγκάστηκαν να τον μετακινήσουν σε τμηματάρχη ευρωπαϊκών και διεθνών υποθέσεων στο ίδιο υπουργείο. Για απομάκρυνση ούτε λόγος βέβαια, αφού χρειάστηκε να “προσβληθεί” το  SPD για να απομακρυνθεί ο Μάασεν, που βέβαια και τώρα το χειρότερο που θα υποστεί είναι απλώς να…βγει στη σύνταξη.
Με πληροφορίες από welt.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ