8 Νοε 2018

Για τη νέα παραβίαση ωραρίων στα super market Δήμητρα




Δώσε θάρρος στον… εργοδότη…! Η παράφραση της γνωστής λαϊκής παροιμίας φαίνεται πως ταιριάζει γάντι και στην περίπτωση των super market Δήμητρα… Αφού όλα αυτά τα χρόνια η εργοδοσία προσπαθούσε να προωθήσει το προσωπείο του καλού, «ντόπιου εργοδότη», που «νοιάζεται για τον τόπο και τους ντόπιους» έρχεται για άλλη μία φορά η σκληρή πραγματικότητα να επιβεβαιώσει την θέση του Σωματείου μας, ότι το μόνο κριτήριο των μεγαλοεργοδοτών, ασχέτως καταγωγής (και άλλων τέτοιων αστείων) είναι το κέρδος τους, το οποίο επιτυγχάνεται με το δικό μας ξαζούμισμα!
Έτσι, άλλο ένα επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια πλήρους απελευθέρωσης των ωραρίων. Το Σάββατο 3 Νοέμβρη όλα τα καταστήματα των Δήμητρα, απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού, παρέμειναν ανοιχτά για το κοινό και μετά τις 20:00, μέχρι και στις 21:00, παραβιάζοντας το ωράριο κατά μία ώρα. Μάλιστα η εντολή από την εργοδοσία είναι η παραβίαση αυτή να διατηρηθεί για ολόκληρο τον Νοέμβρη. Θυμίζουμε ότι ύστερα από εντολή των μεγαλοεργοδοτών, η Περιφερειακή Αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, ως υπάκουος εντολοδόχος των μεγάλων αφεντικών, έτρεξε να θεσμοθετήσει την απελευθέρωση των ωραρίων, δίνοντας μάλιστα την δυνατότητα στην μεγαλοεργοδοσία να κρατάει τα καταστήματα ανοιχτά για το κοινό μέχρι στις 12 το βράδυ από τις αρχές του Μάη έως και το τέλος του Οκτώβρη!!! Και με την απόφαση αυτή η Περιφερειακή Αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ φέρει τεράστιες ευθύνες για την δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και στο νησί μας. Τέτοιου είδους αποφάσεις διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για να συμβούν εργοδοτικά εγκλήματα («εργατικά ατυχήματα» τα λένε για να φορτώσουν σ’ εμάς την ευθύνη), σαν αυτό που συνέβη το καλοκαίρι σε κατάστημα των Δήμητρα στην Αχαράβη, όπου συνάδελφος έχασε το μάτι του λόγω της εντατικοποίησης και συνολικά της αυθαιρεσίας της εργοδοσίας.
Φαίνεται λοιπόν πως τέτοιου είδους αποφάσεις ανοίγουν την όρεξη στα μεγάλα αφεντικά και παραβιάζουν τις αποφάσεις και τους νόμους της δικής τους Περιφέρειας, του δικού τους κράτους. Τους νόμους και τις αποφάσεις που με δική τους εντολή έχουν ψηφιστεί!
Καμιά νομιμοποίηση στη συνείδηση κανενός συναδέλφου της δουλειάς-λάστιχο! ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ! Ενωμένοι, ταξικά προσανατολισμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε όχι απλά ανάκτηση των απωλειών, που είχαμε την περίοδο της κρίσης αλλά και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Ετοιμάζουμε λοιπόν την δική μας απάντηση, την δική μας ΑΝΠΑΤΥΞΗ, απέναντι στην δική τους! Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας, περνάμε στην αντεπίθεση!
Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 28 Νοέμβρη!
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ
Web: http://sidypker.blogspot.gr
FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon
Τηλ.: 6978404989

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ