11 Νοε 2018

“Θα σε βρούμε όπου κι αν είσαι”: Τάγμα Εφόδου της ΧΑ στο σταθμό Μοναστηράκι απείλησε επιβάτες (VIDEO)

Μετά την μοτοπορεία επί της Αλεξάνδρας πριν ένα μήνα περίπου, η ΧΑ, που μετά τις δικαστικές διώξεις της ηγεσίας της τηρούσε ένα συγκριτικά χαμηλό προφίλ στους δρόμους, περιοριζόμενη στα σκοτεινά λημέρια όπου είναι το “φυσικό” της περιβάλλον, φαίνεται πως διεκδικεί και πάλι δυναμικά τη δημόσια παρουσία της, υποβοηθούμενη και από το κλίμα μαζικής εθνικιστικής παράκρουσης που ζούμε ειδικά τον τελευταίο χρόνο, πρώτα με το Μακεδονικό και τελευταία μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Έτσι λοιπόν σήμερα στις 2 περίπου το μεσημέρι σύμφωνα με μαρτυρίες, ομάδα δεκάδων ατόμων με μπλουζάκια ΧΑ, κοντάρια και σημαίες της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης μπούκαρε στις αποβάθρες του μετρό στο Μοναστηράκι, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα της οργάνωσης, αλλά και “Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς”.
Οι χρυσαυγίτες δεν έμειναν εκεί, αλλά απείλησαν και επιβάτες που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους το “ντου” των φασιστών. Όπως αναφέρει αυτόπτης, δέχτηκε επί λέξει την απειλή: «Σβήστο γιατί θα σε βρούμε όπου κι αν είσαι», ενώ στράφηκαν και κατά άλλων επιβατών, ακόμα κι όταν απλά θέλησαν να μαζέψουν τα βρωμερά από κάθε άποψη τρικάκια τους από τους χώρους του σταθμού.

Η διαφαινόμενη αποθράσυνση της ΧΑ σαφώς και πρέπει να σημάνει καμπανάκι κινδύνου, σε μια εποχή μάλιστα που υπάρχει τέτοια πλειοδοσία εθνικισμού από αστικά κόμματα και ΜΜΕ, η οποία κάνει το λόγο -αν όχι και τα έργα – των φασιστών να ακούγονται πια σχεδόν μέινστριμ σε ολοένα και μεγαλύτερα ακροατήρια.
Πληροφορίες και video από Εφ.Συν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ