24 Δεκ 2018

“Καμία ανοχή στους φασίστες” βροντοφωνάζουν φαντάροι σε όλη τη χώρα

Στρατευμένοι απ’ όλη τη χώρα, συνεχίζουν να καταγγέλλουν το νέο σοβαρό περιστατικό με το «ρητό» του ναζιστή στρατάρχη και τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης και να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους τους που διαμαρτυρήθηκαν και απέτρεψαν την πρόκληση αυτή.
Στρατευμένος από το 541 ΤΕ στη Ρόδο μάς γράφει:
«Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι σε στρατόπεδο στη Λέσβο αναγράφηκε σε τοίχο του στρατοπέδου ρητό του χιτλερικού στρατάρχη της Βέρμαχτ Έριχ Φον Μάινσταϊν. Η ιστορική μνήμη έχει καταγράψει τους χιλιάδες που βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν στο στρατόπεδο “Παύλου Μελά”, στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή, στη Μέρλιν, στα Ανώγεια, στο Μεσόβουνο, στο Δίστομο, αλλά και σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Ο λαός της Ελλάδας με την οργανωμένη πάλη, του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, σώθηκε από την πείνα και τη σκλαβιά, τοποθέτησε τους ναζιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στο περιθώριο. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης γιατί μόνο αέρα στους φασίστες δίνουν οι κοινές φωτογραφήσεις σε φυλάκια, η πρόσκληση και παρουσία τους σε τελετές – εκδηλώσεις και ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι φασίστες δεν είναι πατριώτες. Είναι οι απόγονοι αυτών που φορούσαν μαύρες κουκούλες και έστελναν στα μπλόκα Έλληνες αγωνιστές. Γι’ αυτό δεν πρέπει να έχουν χώρο να σταθούν πουθενά οι φασίστες».
***
Φαντάροι από το 285 ΜΚ ΤΠ στη Λήμνο μάς είπαν:
«Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο και πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη στο 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής στο Μανταμάδο Λέσβου, όπου με ευθύνη του διοικητή της μονάδας γράφτηκε στον τοίχο του στρατοπέδου “ρητό” του στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ και εγκληματία πολέμου, Εριχ Φον Μάνσταϊν.
Η αναγραφή κειμένου ναζιστή αποτελεί πρόκληση για εμάς τους φαντάρους.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαριές. Προσκαλεί ναζιστές βουλευτές σε ασκήσεις και εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Στελέχη της κυβέρνησης επισκέπτονται στρατιωτικά φυλάκια μαζί με υπόδικους βουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Με την ανοχή που επιδεικνύει, αποθρασύνει φασιστικά στοιχεία και τη δράση τους μέσα στα στρατόπεδα.
Χαιρετίζουμε τη στάση των φαντάρων που υπηρετούν στη μονάδα, το κατήγγειλαν και το σύνθημα σβήστηκε!
Καταγγέλλουμε το ότι τιμωρείται με εκδικητική απόσπαση φαντάρος, ο οποίος βγήκε με θάρρος στην αναφορά και διαμαρτυρήθηκε».
***
Στρατευμένος από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων μάς είπε:
«Καταδικάζω το απαράδεκτο περιστατικό στο 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής στο Μανταμάδο της Λέσβου, σχετικά με την αναγραφή “συνθήματος” του στρατάρχη του Χίτλερ, Μάνσταϊν σε τοίχο στη στρατιωτική μονάδα. Τέτοια συνθήματα δεν έχουν καμία θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι πρόκληση για τον ελληνικό λαό που υπέφερε στη γερμανική κατοχή. Παράλληλα, αυτού του είδους οι ενέργειες δίνουν τροφή σε κάθε είδους φασιστικά μορφώματα που δρουν στο στρατό, γι’ αυτό και πρέπει να απαντώνται από τους ίδιους τους φαντάρους. Η κυβέρνηση δείχνει χαρακτηριστική ανοχή σε παρόμοια περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που με τη στάση της έχει ξεπλύνει ακόμα και τη Χρυσή Αυγή, αφού καλεί επανειλημμένως εκπροσώπους των ναζιστών σε εκδηλώσεις μέσα στα στρατόπεδα.
Τέλος, χαιρετίζω την άμεση κινητοποίηση των φαντάρων που απαίτησαν άμεσα το σβήσιμο του ρητού που λέρωνε τους τοίχους του στρατοπέδου και προσέβαλλε τον ελληνικό λαό. Η στάση τους αυτή αποτελεί παράδειγμα. Καμία ανοχή στους φασίστες, τις σάπιες φασιστικές ιδέες και πράξεις τους».
Από το 15ήμερο δισέλιδο για τους ένστολους, του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 22 – 23 Δεκέμβρη 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ