5 Δεκ 2018

“Συνοδός του βουλευτή Κέρκυρας της ΧΑ ο φονιάς της Λευκίμμης” – Απάντηση της ΛΑΣΥ στη λάσπη περί “σχέσης με το ΚΚΕ”

 (ηχητικό)

Απάντηση στις συκοφαντίες που διακινεί από χθες η Χρυσή Αυγή, βασισμένη σε κατάπτυστες αναφορές δημοσιογράφου τοπικού καναλιού, περί δήθεν σχέσης του 44χρονου φασίστα δολοφόνου στη Λευκίμμη με το ΚΚΕ, έδωσε ο κ. Γουλής, περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑΣΥ στα Ιόνια νησιά, μιλώντας χθες στο realfm και την εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου.
Αφενός επεσήμανε την ανακοίνωση της ΤΕ του ΚΚΕ που δίνει την πολιτική διάσταση των γεγονότων και στη συνέχεια υπογράμμισε πως ο φονιάς ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος της ΧΑ σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων και είχε ρόλο επόπτη σε δύο εκλογικά κέντρα. Παρά τους ισχυρισμούς του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Αϊβατίδη πως δεν γνώριζε τον κύριο, ο δράστης τον είχε συνοδεύσει σε μια από τις συγκεντρώσεις ενάντια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Όταν εμφανίστηκε το χρυσαυγίτικο κλιμάκιο, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της ΛΑΣΥ πήραν το μικρόφωνο και τους κατήγγειλαν, αλλά η ηγεσία του τοπικού συνδέσμου που φαίνεται να ηγείται των κινητοποιήσεων κατά του ΧΥΤΑ διαφώνησε θεωρώντας πως «όλοι χρειάζονται, κανείς δεν περισσεύει».
Οι ναζιστικές πεποιθήσεις του 44χρονου ήταν γνωστές και επιβεβαιώνονται και από το το τατουάζ σβάστικα που φέρει στο στήθος του, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων. Μάλιστα ήταν φόβος και τρόμος στην περιοχή λόγω του ρατσιστικού του μίσος και η δολοφονία δεν ήταν τυχαία, ανεξάρτητα από το αν οργανώθηκε επιτελικά ή όχι από τη ΧΑ. Ύπουλη και ανέντιμη, είχε τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με τα χτυπήματα στο Φύσσα και τους συνδικαλιστές στο Πέραμα, αφού αντίπαλοι των χρυσαυγιτών είναι οι εργάτες.
Ο κ. Γουλής τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια, ο ίδιος δεν είχε δει ποτέ το δράστη σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή δράση του ΚΚΕ στην περιοχή. Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, επισήμανε την ανοχή του αστικού πολιτικού συστήματος στη ΧΑ, θύμισε τη συνύπαρξη κυβερνητικών και χρυσαυγιτών σε επίσημες εκδηλώσεις, αλλά και παλιότερα την υπόθαλψη φασιστικών στοιχείων στις πλατείες των αγανακτισμένων. Τέλος κατήγγειλε την πολιτική της βίας καταστολής που έχει επιλέξει η κυβέρνηση στη Λευκίμμη για το ζήτημα του ΧΥΤΑ.
Τελικό συμπέρασμα; Οι χρυσαυγίτες χρησιμοποιούν τη λογική του ιδεολογικού τους πατέρα, του Γκέμπελς: πες-πες, κάτι θα μείνει. Αλλά καμία λάσπη δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες. Και φροντίζουν να το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Αλλά θα βρουν απέναντί τους -όχι το αστικό κράτος, δηλαδή το χέρι που τους ταΐζει, αλλά- το οργανωμένο μαζικό κίνημα και το τιμωρό χέρι του εργαζόμενου λαού που θα τους τσακίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ