2 Δεκ 2018

Συνελήφθη αστυνομικός που έδινε πληροφορίες στους λαθρέμπορους χρυσού

Ανάμεσα στους δεκάδες συλληφθέντες για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, βρισκόταν και αστυνομικός που στα τέλη Οκτωβρίου είχε ειδοποιήσει ένα από τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος σχετικά με την επικείμενη επιχείρηση της αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός έχει καταγραφεί από την τηλεφωνική παρακολούθηση, στα τέλη Οκτωβρίου να καλεί στο τηλέφωνο ένα από αρχηγικά μέλη του κυκλώματος και να τον προειδοποιεί πως η Ασφάλεια ετοίμαζε αστυνομική επιχείρηση σε βάρος τους και πως όταν θα μάθαινε λεπτομέρειες θα τους ενημέρωνε εκ νέου.
Η επιχείρηση της αστυνομίας ήταν όντως προγραμματισμένη για τα τέλη του Οκτωβρίου, ωστόσο αναβλήθηκε για υπηρεσιακούς λόγους. Αφού αποκαλύφθηκε ο ρόλος του, ο αστυνομικός συνελήφθη και θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ αναμένεται να διαταχθεί και ΕΔΕ σε βάρος του.
Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία την Τετάρτη κατάφερε να εξαρθρώσει δύο εγκληματικές οργανώσεις που έκαναν εμπόριο χρυσού σε Αττική, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στους δεκάδες συλληφθέντες βρίσκεται και ο 51χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς, που έχει στην κατοχή του περισσότερα από 30 ενεχυροδανειστήρια.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της ελληνικής αστυνομίας, οι παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος είχαν κοστίσει στο Δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, οι απώλειες του Δημοσίου σχετίζονται με την μη καταβολή νόμιμων φόρων και άλλων νόμιμων επιβαρύνσεων κατά την αγορά, πώληση, παραλαβή, εμπορία, κατοχή, αποθήκευση και παράνομη εξαγωγή στην Τουρκία. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο κατά το για το διάστημα που μεσολάβησε από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2018, η απώλεια στα κρατικά ταμία προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο.
thepressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ