11 Δεκ 2018

Ποιος όντως κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;


Η γνωστή για τις αντιδραστικές της απόψεις και για τις φιλίες της με ό,τι πιο «μαύρο» υπάρχει στη χώρα μας, εφημερίδα «Δημοκρατία», επιχείρησε για άλλη μια φορά, τη Δευτέρα 10/12, στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο «Το ΚΚΕ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει», να επαναλάβει τη χιλιοειπωμένη, προβοκατόρικη σπέκουλα ότι σε περίπτωση πολέμου το ΚΚΕ έχει ως θέση του την «αχαρακτήριστη επίσημη διακήρυξη πρόθεσης διάπραξης αδικήματος εσχάτης προδοσίας»! Για να το κάνει αυτό, παραποιεί την ομιλία του Θ. Παφίλη στην εκδήλωση για τον Γοργοπόταμο, προβάλλοντας το απόσπασμα: «Το Κόμμα μας θα ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει στην ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης, ως εισβολέα. Ο αγώνας αυτός να συνδεθεί με την πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας, είτε η Ελλάδα είναι επιτιθέμενη είτε έχει δεχτεί εισβολή».
* * *
Δεν πρόκειται, βέβαια, για τίποτε το καινούργιο. Ολοι οι «μαύροι» εχθροί του λαού μας (και αυτονόητα και του ΚΚΕ), από τον Τζήμερο έως τη ναζιστική και υπόδικη ΧΑ, τέτοια λένε, επιβεβαιώνοντας τίνος τις θέσεις αναμασά η συγκεκριμένη εφημερίδα. Πάντως, αφού μπήκε στον κόπο η εφημερίδα να «μελετήσει» την ομιλία του Θ. Παφίλη και να ενημερώσει τους αναγνώστες της για το περιεχόμενό της, προκαλεί εντύπωση το πώς της διέφυγε η ακριβώς προηγούμενη φράση του Θ. Παφίλη: «Η εργατική τάξη με τους συμμάχους της, με την καθοδήγηση του ΚΚΕ, πρέπει να υπερασπίσει τα σύνορα και το λαό μας ώστε και να μην επιτρέψει να αποσπαστούν εδάφη».
* * *
Αυτήν τη φορά, όμως, η «Δημοκρατία» προσθέτει (πάλι χωρίς να πρωτοτυπεί) την επίκλησή της προς τη Δικαιοσύνη να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ και θέτει το ερώτημα: «Είναι δυνατόν να λειτουργεί νομίμως κόμμα στην Ελλάδα με δεδηλωμένη την πρόθεσή του να επιβάλει δικτατορικό καθεστώς και να πολεμήσει πισώπλατα τον εθνικό στρατό σε περίπτωση εχθρικής επίθεσης;»! Κι εδώ αναπαράγει τους πόθους των φασιστοειδών και ίσως κι άλλων κύκλων - εγχώριων και μη - που τους ενοχλεί ότι σ' αυτή τη χώρα υπάρχει το ΚΚΕ. Για τα οποία φασιστοειδή όμως - παρότι καλούν και διαπράττουν δολοφονικά χτυπήματα κατά μεταναστών, εργατών, συνδικαλιστών, αγωνιζόμενων ανθρώπων, και εκφράζουν ανοιχτά τη λατρεία τους για τον Χίτλερ, τον Μεταξά, τους δικτάτορες συνταγματάρχες του '67 - ουδέποτε η εφημερίδα «Δημοκρατία» έχει δείξει αντίστοιχη «δημοκρατική» ευαισθησία. Γιατί άραγε;
* * *
Οσο για την ουσία, ασφαλώς το έπαθλο από τον αγώνα και το αίμα της εργατικής τάξης και του λαού, στο ενδεχόμενο εκδήλωσης ιμπεριαλιστικού πολέμου - είτε η αστική κυβέρνηση της χώρας προχωρεί σε επίθεση κατά άλλου λαού, είτε τη δέχεται - οφείλει πέρα από την υπεράσπιση των συνόρων να είναι η κατάκτηση της δικής τους εξουσίας, για το δικό τους συμφέρον κι όχι των εκμεταλλευτών τους. Κανείς δεν «ξαφνιάζεται» από αυτή τη θέση του ΚΚΕ, εκτός ίσως από τους φασίστες, που στη χώρα μας η Ιστορία έχει αποδείξει ότι αυτοί προδίδουν το λαό και τη χώρα και παίρνουν το μέρος των εισβολέων. Θυμίζουμε: Κατά τον Β' Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Πόλεμο, τόσο στο ιταλοελληνικό μέτωπο, όσο και στη συνέχεια κατά το έπος της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή, το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ - όντας εκτός νόμου τότε, όπως επιθυμεί και σήμερα η «Δημοκρατία» - μπήκαν στην πρώτη γραμμή, έδωσαν εκατόμβες μαρτύρων, έσωσαν το λαό από την πείνα και από τη σκλαβιά. Οι μεταξικοί, οι Χίτες, οι ταγματασφαλίτες, των οποίων τους απόγονους προβάλλει η εφημερίδα, συνεργάστηκαν με τους ναζί χιτλερικούς, μαυραγορίτευσαν, λήστεψαν, βίασαν και πόσα άλλα ακόμα, που ο λαός μας δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει.
* * *
Κύριοι της «Δημοκρατίας», μην ματαιοπονείτε, είναι γνωστό ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ