17 Ιαν 2019

Τιμές σε συνεργάτες των ναζί δολοφόνους 25.000 αμάχων από τη βουλή της Λιθουανίας

Αποτελεί δυστυχώς αναπόσπαστο τμήμα της σύγχρονης πολιτικής κουλτούρας της καπιταλιστικής Λιθουανίας και άλλων βαλτικών κρατών η απόδοση τιμών σε ανοιχτούς συνεργάτες των ναζί, στο όνομα της “μάχης κατά του κομμουνισμού”. Πριν δυο μέρες πραγματοποιήθηκε μία ακόμα τελετή προς τιμήν των επιζώντων μαχητών των “Αδελφών του Δάσους”, μιας οργάνωσης που πολέμησε από την πρώτη στιγμή κατά του Κόκκινου Στρατού μετά την ενσωμάτωση των βαλτικών χωρών στην ΕΣΣΔ, συνεργαζόμενη άψογα με τους ναζί κατακτητές μετά την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, ενώ και μετά την αντιφασιστική νίκη συνέχισαν το αιματηρό τους αντισοβιετικό αντάρτικο.
Ο απολογισμός της δράσης τους περιλαμβάνει τουλάχιστον 25000 αμάχους, ανάμεσά τους πολλοί Εβραίοι, καθώς το 98% του εβραϊκού πληθυσμού εξοντώθηκε, με καθοριστική τη συμβολή των “Αδελφών του Δάσους”. Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ δεν προχώρησε σε καμία καταδίκη των εκδηλώσεων αυτής σε αντισημίτες δολοφόνους.
Ενδεικτικό για το κλίμα ωραιοποίησης του δοσιλογισμού και αποσιώπησης των φριχτών εγκληματών των ναζί και των συνεργατών τους, είναι πως τα τελευταία δέκα χρόνια έχει κυκλοφορήσει μόλις ένα βιβλίό στη χώρα με θέμα τα εγκλήματα των “Αδελφών του Δάσους”. Εν προκειμένω, παρουσιάζονται αδιάσειστα αρχειακά ντοκουμέντα που πιστοποιούν πως η οργάνωση ευθύνεται για 9000 δολοφονίες αμάχων, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά.
Με πληροφορίες από springprincess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ