12 Ιαν 2019

Τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν άγρια εκπαιδευτικούς

 (vid)

Με έγκαυμα στο χέρι και ρήξη τυμπάνου νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ο βουλευτής θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής – Χτύπημα στο κεφάλι δέχτηκε και η εκπρόσωπος της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ, Λούλα Δριμάλα

Με άγρια καταστολή απάντησε η κυβέρνηση στις σημερινές μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί,
Τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν άγρια εκπαιδευτικούςστο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών,
που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και, όπως καταγγέλλουν, αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών μέσα από τα κριτήρια που θεσπίζονται ενάντια στο νέο σύστημα προσλήψεων.
Συγκεκριμένα όταν η πορεία που πραγματοποίησαν στην Αθήνα, έφτασε στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών απαίτησαν να απομακρυνθούν οι κλούβες που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.
Η απάντηση σε αυτό το αίτημα ήρθε «διά χειρός» των ΜΑΤ, τα οποία έριξαν χημικά, αλλά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στους διαδηλωτές.
Τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν άγρια εκπαιδευτικούςΜάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές, οι αστυνομικές δυνάμεις στόχευαν «στο ψαχνό», με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί, τουλάχιστον τρία άτομα:
Η Θεοδώρα Δριμάλα, εκπρόσωπος της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ στο κεφάλι, αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής στο χέρι καθώς επίσης κι ένας φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής που δέχτηκε χτύπημα στα πλευρά.
Οι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν συντεταγμένα και κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Σύνταγμα, για την πανελλαδική σύσκεψη Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και Επιτροπών Αναπληρωτών για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, την ανταλλαγή πείρας, τη συζήτηση για παραπέρα κλιμάκωση της πάλης.
Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Αθήνα ξεκίνησε με συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια, όπου εκπρόσωποι ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ απηύθυναν χαιρετισμούς, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα προσλήψεων.
Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα όπως:
«Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών – Μονιμοποίηση των αναπληρωτών» και «Τέρμα πια στην κοροϊδία, δάσκαλοι – καθηγητές σε όλα τα σχολεία».
Στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος σε χαιρετισμό του εξέφρασε τη συμπαράσταση και στήριξη του Κόμματος στον αγώνα τους.
Να σημειωθεί ότι στην κινητοποίηση της Αθήνας συμμετείχαν αντιπροσωπείες από πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη!

Σε δήλωσή του για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των εκπαιδευτικών και τον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρει:
«Η σημερινή άγρια επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, σε βάρος των εκπαιδευτικών, που είχε ως αποτέλεσμα και το σοβαρό τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, ο οποίος νοσηλεύεται, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη.
Με αυτό τον τρόπο φαίνεται πως σκοπεύει ο κ. Τσίπρας – όπως έκαναν κι όλοι οι προηγούμενοι – να «κλείσει τις εκκρεμότητές του», δηλαδή να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει».

Τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν άγρια εκπαιδευτικούς


Πηγή: 902.gr
Print Friendly, PDF & Email

(Visited 78 times, 17 visits today)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ